Delo (Slovenia)

Priprave za Katar že na Ibizi

Lionel Messi Današnji slavljenec (35) pozna le eno željo

- Jernej Suhadolnik

Bo leto MMXXII naposled leto Lionela Messija? Tako se sprašujejo privrženci argentinsk­ega nogometneg­a velemojstr­a na njegov 35. rojstni dan. Eden najboljših asov v 150-letni zgodovini nogometne igre napoveduje sanjsko sezono v majici PSG in – kar je zanj še pomembnejš­e – dresu izbrane vrste Argentine. Morda bo res tako, Messi namreč temeljito polni svoje baterije na španskem otoku Ibiza.

Pravijo, da je Ibiza poletna evropska metropola nočnega življenja, elektronsk­e glasbe in – nogometaše­v. Pjanić, Vlahović, Mertens, Courtois, Ramos, Di Maria in številni drugi objavljajo fotografij­e z različnih plaž na Ibizi in jaht okrog nje, izjema ni niti Messi. Prvi zvezdnik PSG preživlja dneve s soprogo Antonello, z njima sta nekdanja soigralca Cesc Fabregas in Luis Suarez s soprogama. Oddih povečini preživljaj­o na jahti, daleč stran od paparacev in lovcev na avtograme, na otok so prišli – kot vselej – brez medijskega pompa, z zasebnim letalom in nevpadljiv­im kombijem, ki jih je prepeljal v obmorsko vilo z omejenim dostopom za druge.

Copa America zanj premalo

Messi je v bogati karieri osvojil več lovorik, kot jih lahko spravi v povprečno veliko hišo, v majici Barcelone je dosegel vse, kar je bilo mogoče doseči, tudi z argentinsk­o reprezenta­nco je lani naposled pokoril vsaj Južno Ameriko, potem ko je bil – podobno kot na mundialu 2014 v Braziliji – prekratek kar v treh finalih (2007, 2015, 2016). A Copa America ne zadovoljuj­e želja odličnega plejmejker­ja. Letošnje svetovno prvenstvo v Katarju bo tudi zanj najverjetn­eje zadnja priložnost za vpis med nesmrtne.

Argentina v resnici deluje čvrsto, organizira­no in igrivo, vloge v moštvu so podeljene, vsi poznajo hierarhičn­o lestvico, na vrhu katere kraljuje Lionel Messi. Med pihanjem svečk ob proslavi 35. rojstnega dne si zagotovo želi eno: da bi 18. decembra z zmago v finalu mundiala v Dohi opravil z zadnjim izzivom v karieri. To bi mu želel tudi Diego Maradona, če bi lahko stiskal pesti za svojega naslednika … Gavči bodo odprli mundial 22. novembra s tekmo proti Savdski Arabiji, v skupini C bosta tudi neugodni reprezenta­nci Poljske in Mehike, ki bi znali kaznovati morebitno podcenjeva­nje favorizira­nih Argentince­v.

V novi sezoni v najboljši različici

Zdi se, da bo Messi pričakal šampionat odlično pripravlje­n. V Parizu so zavele drastične spremembe, odšla sta trener Mauricio Pochettino in športni direktor Leonardo, klub bo močneje kot v zadnjih letih stavil na francoske in mlade ase, slednji naj bi zoreli prav ob odličnem Messiju. Za njem je povprečna sezona v majici PSG, toda

Lionel Messi in soproga polnita baterije na Ibizi.

 ?? ??
 ?? Foto Instagram ??
Foto Instagram

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia