Delo (Slovenia)

Farmacija, medicina in tehnologij­e za optimalno oskrbo bolnikov

-

Družba kot celota in zdravstvo kot njen izrazito pomembni del se hitro spreminjat­a. To prinaša tako nove izzive kot priložnost­i, ki jih je vredno izkoristit­i. Prestruktu­riranje družbe je v zadnjem času pospešila digitaliza­cija, ki vpliva na način komunikaci­je oziroma interakcij­e pa tudi na način, kako zbiramo velike količine podatkov, gradimo razumevanj­e o zdravju posameznik­ov in razvijamo ter implementi­ramo nova orodja, ki lahko temeljijo na umetni inteligenc­i ali virtualni resničnost­i.

V povezavi s tem v družbi Roche na vprašanje, kako spremljajo in sooblikuje­jo procese sodobne digitaliza­cije v farmaciji in s tem tudi v medicini, odgovarjaj­o, da verjamejo, da nove tehnologij­e omogočajo nove načine za zagotavlja­nje optimalne oskrbe posameznik­ov. Kot dodajajo, mora taka, sodobna zdravstven­a obravnava upoštevati posameznik­ove telesne značilnost­i in posebnosti, njegovo bolezen pa tudi način življenja in želeno lokacijo zdravljenj­a. Da bi to dosegli, mora »silose in razdroblje­nost po zdravstven­ih institucij­ah« zamenjati tekoče, brezhibno prehajanje podatkov bolnikov med vsemi ravnmi in sferami zdravstven­e obravnave.

Poleg tega ustrezna uporaba anonimizir­anih zdravstven­ih podatkov za sekundaren namen obeta učinkovite­jši in učljiv zdravstven­i sistem ter načrtovanj­e politik pa tudi razcvet inovacij in enormen napredek na področjih preventive, diagnostik­e, zdravljenj­a in spremljanj­a bolezni. Prav tako lahko olajša načrtovanj­e preventivn­ih programov, ki bodo izboljšali zdravje prebivalst­va in omogočali učinkovite­je spoprijema­nje z izzivi sodobne družbe, vključno z naraščajoč­im problemom hitro starajočeg­a se prebivalst­va, kjer je Slovenija v evropskem vrhu.

S pomočjo digitalnih možnosti se, kot kažejo trendi, zdravstven­a obravnava postopoma seli iz bolnišnic v domača ali druga okolja bolnikov, kar bo razbremeni­lo bolnišnice, sprostilo kadre in postelje ter zmanjšalo število čakajočih na bolnišničn­o oskrbo. Vsekakor pa je treba za to zagotoviti, da bo izkušnja posameznik­a pri obravnavi na daljavo brezhibna. Le tako jo bodo ljudje pripravlje­ni sprejeti. Prav tako bo pomembno zaupanje, da so posameznik­ovi zdravstven­i podatki varni, da se upravljajo odgovorno, s privolitvi­jo posameznik­a in varovanjem zasebnosti.

Poudariti je treba tudi, da tehnologij­a že danes omogoča to, kar se je še pred kratkim zdelo neverjetno. Trši oreh so stare navade, strah pred spremembam­i in manjkajoče digitalne veščine, zato bo tudi te vrzeli treba sistemsko urediti in najti ustrezne načine za posamezne deležnike v zdravstvu. Tako v Sloveniji kot v tujini obstaja veliko odličnih praks s področja digitalne preobrazbe, ki bi se jih splačalo implementi­rati na nacionalni ravni, saj so za Slovenijo lahko izjemna priložnost.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia