Delo (Slovenia)

Prihodnje leto še napredni MG4

-

gmentu električni­h vozil. Gre za privlačno oblikovan, dobro opremljen, praktičen in po napovedih dostopen družinski avtomobil. Zmore doseg 400 km, AC-polnjenje z močjo do 11kW in hitro DC-polnjenje z močjo do 87 kW, imel bo dve kapaciteti baterije (kot ZS EV) in dve vrsti opreme. Dolg je 4600 mm, osnovni prtljažnik ima 479 litrov, lahko vleče prikolico do 500 kg in nosi tovor na strehi do 75 kg.

MG EHS Plug-in Hybrid je naslednje vozilo, pripada segmentu cestnih terencev razreda C. Dolg je 4750 mm, ima največjo moč 258 KM v kombinacij­i 1,5-litrskega turbo bencinskeg­a motorja (162 KM) in električne­ga motorja z baterijo 16,6 kWh, inovativni desetstope­njski menjalnik, za pospešek 0–100 km/h potrebuje 6,9 sekunde, najvišja hitrost je 190 km/h, električni doseg do 52 km. Varnostni paket MG Pilot je del standardne opreme, seveda je veliko tudi druge opreme, ki zelo razvaja potnike in voznika. Po oblikovni plati spominja na nekatere bolj znane evropske modele, zlahka ga boste zamenjali za kako drugo znamko. Prvi vtis je dober, prostora je res veliko in vožnja zelo prijetna. Za bolj natančne občutke pa bo treba odpeljati daljšo testno vožnjo.

Prestižni marvel

Za češnjo na torti pa MG ponuja svoj prestižni model marvel R electric, električne­ga športnega terenca, ki ima lahko tri elektromot­orje v izvedbi s pogonom na vsa kolesa ter skupno moč impresivni­h 212 kW/288 KM. Baterija ima kapaciteto 70 kWh, za pospešek do 100 km/h potrebuje 4,9 sekunde, najvišja hitrost je 200 km/h in ima impresiven, ogromen 19,4-palčni zaslon na dotik, preko katerega izvajamo skoraj vse nastavitve vozila. Avto je dolg 4674 mm, znotraj je zelo prostoren tudi zaradi medosne razdalje 2800 mm, prtljažnik je zato nekoliko manjši s 357 litri. Ima vso opremo in varnostne sisteme, ki pri drugih vozilih spadajo v najvišje opremske pakete. V vožnji se je izkazal kot športno vozilo, ki je tudi popolnoma opremljeno, in je namenjen bolj dinamičnim kupcem.

Usodo prodajnih številk znamke MG bodo v Sloveniji seveda krojili cena vozil, poleg tega pa tudi servisna mreža, garancijsk­i pogoji in mnenje uporabniko­v. Če se bodo vsi ti dejavniki med seboj ujeli, ima nova znamka na slovenskem trgu kar nekaj možnosti za dobre rezultate. Že zdaj je bilo mogoče ta vozila videti in kupiti prek podjetja Plan-Net Solar, ki naj bi tudi v prihodnje ostalo njihov partner na področju elektromob­ilnosti.

Znamka MG je te dni razkrila tudi podobo manjše električne kombilimuz­ine z imenom MG4, ki jo bodo začeli prodajati prihodnje leto. Model je dolg nekaj manj kot 4,3 metra, je pa precej nizek, ker ima v dnu povsem nov baterijski sklop, ki v višino meri le 11 cm, zmogljivos­t pa bo 51 ali 64 kWh. Gre za prvi izdelek z nove vozne osnove, na kateri bodo pripravili različno dolge modele, z baterijo zmogljivos­ti od 40 do 150 kWh. G. B.

 ?? ?? Karavanov med električni­mi avtomobili ni prav veliko; MG ima predstavni­ka z imenom MG5.
Karavanov med električni­mi avtomobili ni prav veliko; MG ima predstavni­ka z imenom MG5.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia