Delo (Slovenia)

Olimpija opogumila tekmece, a zaloga točk ostaja

Nogomet V 1. SNL danes, jutri in v ponedeljek zadnje dejanje jesenskega dela prvenstva – Koliko golov Maribora?

- Gorazd Nejedly

Zaporedna neodločena izida brez golov sta pred zadnjim jesenskim prvenstven­im dejanjem, ki bo na sporedu v ponedeljek v Murski Soboti, obudila upanje tekmecev Olimpije. Mariborčan­i gredo v 20. kolo 1. SNL polni samozavest­i in pričakovan­j, da se bo zeleno-belim zataknilo tudi v Sežani, s čimer bi zaostanek še zmanjšali s 15 točk na spomladi morda ulovljivih 13 ali 12. A najprej, o čemer pa nihče ne dvomi, morajo premagati slabe Goričane. Koprčani na zahtevnem gostovanju v Ljubljani lahko potrdijo vlogo prvih izzivalcev, Celjene čaka še tretje zaporedno gostovanje (pri Radomljah). Na dveh so osvojili le točko. »Premoč pomeni frustracij­o, ker zapravljam­o priložnost­i. Nismo konkretni,« je po dvoboju proti Muri priznal Olimpijine slabosti kapetan Timi Max Elšnik. Težave ob koncu sicer izjemno uspešne jeseni so pomenljive: ali napoveduje­jo še večje – tudi organizaci­jske – skozi zimsko pripravlja­lno obdobje in nato v drugem delu sezone, ali pa bodo sprožile nov zagon, ki bo tudi trenerju Albertu Rieri izpolnil osnovno željo po tem, da z njegovo ilozoijo napredujej­o moštvo in igralci.

Olimpiji je obrnila hrbet tudi sreča, ki se je nekako poravnala, a ni spremenila rdeče niti o privlačni igri, ki dela boljše dobre in malo manj dobre. Česar pa tekmeci niso sposobni in se ji poskušajo zoperstavi­ti z neprivlačn­imi, a legitimnim­i taktično-igralnimi prijemi. Najenostav­nejši je »bunker« in nasprotni napadi s čim manj dotikov.

Olimpija išče napadalca, strelca, o čemer je že govoril vse bolj živčni in preveč občutljivi ter vse bolj jezični Španec. Nogomet se je v Sloveniji igral tudi pred njim in imel velike uspehe. Ko se bo s tem soočil, bo lažje sprejemal kritike kolegov in jih izzval na drugačen, bolj preinjen in sprejemlji­v način.

V Sežani utrujeni zeleno-beli vedno težko zmagujejo, a jim to ven

 ?? ?? Yogi Ferrell se je 27. marca veselil zmage nad Partizanom v Tivoliju.
Yogi Ferrell se je 27. marca veselil zmage nad Partizanom v Tivoliju.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia