Delo (Slovenia)

Handanović nam je odprl vrata po vsej Italiji

Sandi Lovrić Vezist slovenske nogometne reprezenta­nce se v Vidmu pripravlja na nadaljevan­je sezone v italijansk­i serie A

- Jan Krstovski

Verjetno je ni države v Evropi, ki bi bolj vneto pričakoval­a ponovni zagon domačega prvenstva, kot ravno Italija, kjer s cmokom v grlu spremljajo letošnji mundial v Katarju brez svojih »azzurrov«. Sandi Lovrić bo v vrstah Udineseja z rojakom Jako Bijolom poskušal še nadgraditi dobre predstave iz uvodnih 15 kol serie A, za Delo pa je spregovori­l tudi o kvaliikaci­jah za euro 2024.

Ujeli smo vas ravno po kosilu. Kaj je bilo na meniju v klubski restavraci­ji?

Danes testenine po bolonjsko, potem pa piščanec s krompirjem in zelenjavo. Klasika. Sicer nisem izbirčen, rad imam tudi ribe, v glavnem pa bolj lahke obroke.

Kakšen nogometni utrip je v teh dneh zaznati v Italiji?

Spremljajo mundial, seveda pa jim je težko, ker jih tam ni. V Italiji je nogomet vendarle na prvem mestu na skoraj vseh koncih države. Ljudje ga imajo radi, zato prvenstvo vseeno spremljajo in mislim, da so lahko videli kar nekaj dobrih tekem.

Za Luko Modrićem, vašim nogometnim vzornikom, je še eno izvrstno veliko tekmovanje, ki pa po besedah hrvaškega selektorja Zlatka Dalića še ni njegovo zadnje v karieri.

Iz tekme v tekmo je dokazoval, da gre za enega najboljših vezistov vseh časov. Videti je, kot da bi lahko odigral dve tekmi skupaj. Enostavno je vedno korak ali celo dva pred ostalimi. Že vnaprej ve, kaj mora storiti in kaj bo storil nasprotnik, tako v napadu kot v obrambi. Sicer pa se je Hrvaška predstavil­a v odlični luči, izkazali so se tudi z borbenostj­o in videti je bilo, da je vzdušje v ekipi dobro, kar jim je uspelo prenesti tudi na igrišče.

Res smo zelo dobro začeli, nato smo tudi zavoljo poškodb nekaterih ključnih igralcev malce popustili. Upam, da bomo januarja vsi zdravi, da si bodo vsi opomogli, saj smo pokazali, da kakovost imamo in da lahko igramo ter premagamo vse. Pomembno je razmišljat­i od tekme do tekme, ne pa o tem, kaj se bo zgodilo na koncu.

Z Jako Bijolom nadaljujet­e slovensko tradicijo v Vidmu, kjer je seveda nekoč blestel tudi Samir Handanović. Se še čuti njegov pečat?

Zahvaljujo­č njegovim uspehom so tudi Slovenci na zelo dobrem glasu, ne samo v Vidmu, temveč po celotni Italiji. Seveda se še čuti njegov vpliv in hvala mu, da nam je pustil vrata na široko odprta.

Pristali ste ravno v klubu, ki leži skoraj točno na pol poti med vašim domačim Lienzom in Piranom, kjer ste preživeli lep del otroških let. Zgolj naključje?

Seveda, nogomet in moj razvoj sta bila na prvem mestu, je pa bližina seveda dodaten plus. Ko imam možnost, ki se sicer ne ponudi ravno pogosto, seveda skočim na eno ali drugo stran meje.

Česa se spominjate, ko ste prvič prestopili slovensko mejo?

 ?? Foto Udinese Calcio/Foto Petrussi ?? Svojo prvo sezono v Vidmu ste začeli odlično, kakšna so pričakovan­ja pred novim letom, ki ga boste začeli na visokem 8. mestu?
Sandi Lovrić je začel skoraj 70 odstotkov tekem Udineseja v tej sezoni in prispeval dva gola ter asistenco.
Foto Udinese Calcio/Foto Petrussi Svojo prvo sezono v Vidmu ste začeli odlično, kakšna so pričakovan­ja pred novim letom, ki ga boste začeli na visokem 8. mestu? Sandi Lovrić je začel skoraj 70 odstotkov tekem Udineseja v tej sezoni in prispeval dva gola ter asistenco.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia