Delo (Slovenia)

Najbolj sebična in koristolju­bna oddaja, kar smo jih videli

- Foto Handout AFP

resla se je gora, rodila se je miš. Ali v kraljevske­m besednjaku: tresla se je monarhija, zgodilo se ni nič. To bi lahko ugotovili po četrtkovem ogledu treh delov Netlixove dokumentar­ne serije o in

ki so jo napovedali z velikimi besedami, češ, nihče ne ve, kaj se dogaja za zaprtimi vrati. A za zaprtimi vrati se očitno ni dogajalo nič takega, česar ne bi že vedeli. Resda so gledalci do zdaj videli le polovico serije in se lahko sprašujemo, kaj bosta protagonis­ta, vojvoda in vojvodinja Susseška, povedala prihodnji teden. Vendar so v Veliki Britaniji že v četrtek pregorela družbena omrežja od izjav v stilu »par si želi samo pozornosti in denarja«, mnogi pa so pozvali, naj zdaj vendarle dobi glas kraljeva družina in pove, kar mora povedati. Nick Bullen, glavni urednik True Royalty TV, je za Reuters izjavil, da je bila to najbolj »sebična in koristolju­bna televizijs­ka oddaja«, kar jih je videl, bolj resničnost­ni šov kot pa dokumentar­ec.

Državni sekretar za delo Guy Opperman je včeraj Susseška označil kot »popolnoma nepomembna za to državo« in dejal, da bi morali ljudje bojkotirat­i Netlix. Sicer pa ilm po njegovem nima bistvenega vpliva na kraljevo družino. Konservati­vni poslanec Bob Seely je obtožil princa, da uničuje svojo družino, unovčuje svojo bedo ter napada nekatere pomembne institucij­e v državi. Kot so povzeli britanski mediji, Seely namerava predlagati zakonodajo, da bi paru odvzeli kraljeva naziva. A z

TMeghan, Harryju

Tresla se je gora, rodila se je miš, lahko rečemo po ogledu prve polovice dokumentar­ca.

vladnega naslova so se že oglasili, da ne podpirajo poslančeve­ga predloga. Daily Mail, ki se sklicuje na svoj vir, pa piše, da kraljeve družine nihče ni vprašal za sodelovanj­e pri ilmu, kot to piše v špici serije. Pač pa so prejeli elektronsk­o sporočilo tretjega produkcijs­kega podjetja in ne fundacije Harryja in Meghan Archewell ali Netlixa. Pomočniki valižanske­ga princa so nato stopili v stik s Susseškima in pretočnim velikanom, vendar niso prejeli odgovora. »Ker tega preverjanj­a ni bilo, nismo mogli zagotoviti nobenega odgovora,« je dejal vir iz Buckingham­ske palače.

Vendar Netlix vztraja, da so kraljevi urad za komunicira­nje kontaktira­li vnaprej in jim dali možnost, da se odzovejo na izjave v seriji.

Nekatere pa so zmotile druge netočnosti, nerodnosti in celo napake v dokumentar­cu. Kot piše Mail Online, je evropska dopisnica 7News opazila, da je bilo več kritik na račun britanskeg­a tiska v seriji ilustriran­ih z naslovi in zvočnimi posnetki ameriških medijev. Skratka, kot so zapisali pri BBC, če ste gledali napovednik­e in mislili, da bo nova serija eksplozivn­a, se pripravite na razočaranj­e.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia