Delo (Slovenia)

Po derbiju na vrsti še SC Derby

Košarka Cedevita Olimpija v Podgorici, vodilni v ligi ABA vlaga v moštvo milijone

- Eduardo Brozovič

Košarkarji Cedevite Olimpije so minuli teden znova zbegali svoje privržence. Najprej so v derbiju premagali Partizan, ki pod vodstvom slovitega Željka Obradovića igra v evroligi, v sredo v istih Stožicah izgubili z Brescio, tekmico z dna evropskega pokala in osmo zasedbo italijansk­e lige. Kaj bo torej sledilo v 11. kolu lige ABA, v katerem bodo danes ob 17. uri gostovali v Podgorici pri SC Derbyju, ki ga trenira nekdanji član Olimpijine­ga štaba Andrej Žakelj?

Pred lovom na peto zaporedno regionalno zmago za Ljubljanča­ne še naprej velja, da živijo v črno-belem svetu. Na pravi dan lahko premagajo slehernega tekmeca, ko zvezde nad njimi niso idealno razporejen­e, so zelo ranljivi. Tudi okrevanje večine poškodovan­ih košarkarje­v ni prineslo stanovitne izboljšave, med dvobojem z Brescio je bilo očitno, da sta zunanja in notranja linija premalo usklajeni, zato ne moreta izkoristit­i višine in znanja Alena Omića in Karla Matkovića. Ob bolečem porazu sta družno zbrala pičlih pet točk, veliko bolje – a še vedno premalo – je delovala nižja peterka z Edom Murićem in Amarjem Alibegović­em pod obročema.

«Pričakujem­o zelo težko tekmo. Nismo v najboljšem ritmu, imamo premalo treningov, a dovolj, da se na pot odpravljam­o samozavest­ni,« je pred nastopom v dvorani Morača razmišljal Olimpijin trener Jurica Golemac. Njegovi košarkarji so četrti na regionalni lestvici kljub preloženi tekmi

Tudi Alen Omić igra po načelu toplo-hladno. 3. kola z vodilno Crveno zvezdo. Kot kaže, so zaradi odloga pridobili, saj so njihovi aduti ozdraveli, Beograjčan­i pa so se naknadno (zato ne bo smel igrati v Stožicah) okrepili z argentinsk­im organizato­rjem Luco Vildozo, ki je najboljši strelec in podajalec moštva v evroligi. Zdaj je na pragu moštva še njegov rojak Facundo Campazzo, ki se v ligi NBA ni znašel, pri Realu in v reprezenta­nčnem dresu pa je večkrat dokazal, da sodi med prvokatego­rnike igre po Fibinih pravilih. Poznamo pa tudi obratne primere z ameriških igrišč.

Campazzu naj bi Crvena zvezda ponudila 1,8 milijona evrov neto do konca sezone 2022/23 in 2,5 milijona za naslednjo.

Vrstni red v ligi ABA po 10 kolih:

Crvena zvezda 8:1, Partizan in FMP po 8:2, Cedevita Olimpija 7:2, Budućnost in Zadar po 6:4, Igokea 5:5, Mornar in SC Derby po 4:6, Mega, Split in Cibona po 3:7, Borac in MZT po 2:8.

 ?? Foto Cedevita Olimpija ??
Foto Cedevita Olimpija

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia