Delo (Slovenia)

Petarda poškodoval­a vhodna vrata in avto

Policija Štiri osumljence za niz eksplozij dobili, enega še iščejo

- I. R.

Policisti preiskujej­o eksplozijo močne petarde, ki je v torek zvečer v Župančičev­i ulici v središču Kopra poškodoval­a troje vhodnih vrat in avtomobil. Uspelo pa jim je identiicir­ati štiri osumljence za osem podobnih dejanj, ki so se od maja lani zvrstila v tej ulici, na Spodnjih Škoijah in v Izoli, ko jo je skupil osebni avtomobil.

Kot pojasnjuje­jo, o torkovi eksploziji zbirajo obvestila v zvezi s kaznivim dejanjem povzročanj­a splošne nevarnosti in iščejo moškega, ki je bil oblečen v temno jakno s kapuco, džins hlače in obut v črne superge. S kraja je stekel proti Prešernove­mu trgu.

Maja in avgusta sta v isti ulici že odjeknili podobni eksploziji, oktobra je počilo ob poslovni stavbi na Škoijah, na kateri so pred dvema tednoma še zažgali zunanje enote klimatskih naprav. Štirje podobni primeri so se zgodili lani.

Pomočnik vodje sektorja kriminalis­tične policije Policijske uprave Koper Dejan Grandič je potrdil, da dogodke povezujejo, ker se v posameznih primerih pojavljajo podobni oškodovanc­i oziroma njihovi sorodniki, sosedje in njihova vozila.

Doslej so odkrili in kazensko ovadili tri osumljence (eden od teh je mladoletni­k). V zvezi z oktobrsko eksplozijo na Škoijah so prav tako že identiicir­ali osumljenca; zaslišali so ga in predvideva­jo, da ga bodo po končanem predkazens­kem postopku ovadili. Trije osumljeni so z območja Policijske uprave Koper, eden z območja Ljubljane. Preiskava drugih dogodkov še poteka.

Na policiji so potrdili, da so tako nekatere oškodovanc­e kot osumljence že obravnaval­i, tudi zaradi kaznivih dejanj oziroma prekrškov s področja prepovedan­ih drog. Kot je pojasnil Grandič, med vpletenimi niso odkrili nobenih posebnih povezav. Vsi osumljenci so na prostosti.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia