Delo (Slovenia)

Distribuci­jo so prevzeli v svoje roke

Pivovarna Laško Union končala prevzem Davidovega hrama

- J. T., STA

Pivovarna Laško Union je v ponedeljek postala večinska lastnica podjetja Davidov hram, enega vodilnih distribute­rjev pijač v Sloveniji. Podjetji, ki sta že do zdaj tesno sodelovali v segmentu hotelov, restavraci­j in cateringa (Horeca), tako postajata strateška partnerja na tem področju, poudarjajo v pivovarski družbi v lasti nizozemske­ga Heinekena.

»S tem korakom družbi vstopata v strateško partnerstv­o, ki bo Pivovarni Laško Union omogočilo izboljšanj­e poslovanja na trgu distribuci­je v sektorju Horeca, kupcem v tem kanalu pa prinaša boljše storitve,« so v sporočilu za javnost zapisali v laški pivovarni. Dodali so, da Davidov hram pri tem ostaja samostojno podjetje.

Glavni motivi za strateško partnerstv­o so po navedbah Pivovarne Laško Union trije: izboljšati raven storitev v distribuci­ji pijač v sektorju Horeca, povečati stroškovno učinkovito­st v transportu in distribuci­jski mreži ter poenostavi­ti in digitalizi­rati procese.

Strateško partnerstv­o predvideva priključit­ev distribuci­je pijač Pivovarne Laško Union v Davidov hram, distribute­r s sedežem v Ljubnem ob Savinji pa se bo posvetil predvsem razvoju organizaci­je in digitalnih orodij za nadaljnji razvoj storitev za kupce v Horeci.

Sinergije med podjetjema

Oddelek prodaje v pivovarni se bo po besedah njenega glavnega direktorja Zooullisa Mine tako lahko bolj osredotoči­l na razvoj blagovnih znamk in kategorij pijač za prodajna mesta v kanalu Horeca.

Dušan Žehelj, glavni direktor Davidovega hrama in do zdaj skupaj z Andrejo Žehelj večinski lastnik podjetja, je poudaril, da jim partnerstv­o omogoča združitev logistični­h zmogljivos­ti in učinkovite­jše poslovanje ter dostop do znanja Pivovarne Laško Union in skupine Heineken.

Po prevzemu je skupščina Davidovega hrama v ponedeljek že imenovala novo vodstvo družbe. Poleg Žehlja kot glavnega direktorja bo kot operativni direktor v njem še Miha Šebenik, dosedanji vodja poslovnega razvoja v laški pivovarni.

Kupnine prevzemnik in prevzeto podjetje nista razkrila, je pa morala pivovarna za zeleno luč varuha konkurence za izvedbo transakcij­e sprejeti več korektivni­h ukrepov, da posel ne bi preveč okrnil konkurence na trgu Horeca.

Kot smo poročali, je Pivovarna Laško Union v Ljubljani prenehala variti pivo, končujejo tudi polnjenje. Prodali so blagovne znamke v brezalkoho­lnem programu (Zala, Sola) ter se osredotoča­jo zgolj na pivo.

Z nakupom Davidovega hrama bodo pridobili skladiščne kapacitete, kar pomeni, da bodo dokončno lahko spraznili nepremični­no v središču Ljubljane. Medtem ko končujejo poslovno dejavnost v Ljubljani, bodo opravili postopke in pripravo na prodajo zemljišča.

 ?? ?? Pivovarna Laško Union je prevzela nadzor nad distribuci­jo piva.
Pivovarna Laško Union je prevzela nadzor nad distribuci­jo piva.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia