Delo (Slovenia)

Mati nad hčerino zadnjo voljo

-

Slaba dva tedna po smrti Lise Marie Presley je Priscilla Presley na višjem sodišču v Los Angelesu vložila zahtevek za razveljavi­tev njene oporoke. Dvomi namreč o verodostoj­nosti amandmaja iz leta 2016, po katerem sta soskrbnika sklada hčerinega premoženja namesto nje in nekdanjega menedžerja Barryja Siegla postala Lisina otroka Riley in Benjamin Keough. Benjamin je umrl leta 2020, zato bi po njegovi smrti edina upravitelj­ica premoženja postala Lisina najstarejš­a hči Riley, ki je igralka.

V sodnih dokumentih, ki jih je pridobil CNN, piše, da je 77-letna nekdanja žena legende rock'n'rolla Elvisa Presleyja za domnevni amandma izvedela šele po hčerini smrti. Sklad je oblika načrtovanj­a premoženja, ki osebi omogoča nadzor nad svojim premoženje­m in ga v primeru smrti razdeli. Ima funkcijo oporoke, če ni vložen ločen dokument, kot se zdi v primeru Lise Marie, piše Guardian. * Lisa Marie je umrla 12. januarja v kalifornij­ski bolnišnici zaradi srčnega zastoja, stara je bila 54 let. Pokopali so jo 22. januarja na posesti Graceland.

Po mnenju Priscillin­ih odvetnikov je veliko vprašanj v zvezi s spremembo oporoke. Med drugim o spremembi ni bil nihče obveščen, kot je bilo zahtevano, napačno je črkovano Priscillin­o ime, obstajajo dvomi o pristnosti podpisa Lise Marie, ni notarske overitve. Od sodnika zahtevajo, da spremembo razglasi za neveljavno.

Kot poročajo svetovni mediji, je Priscillin­a vloga najverjetn­eje prvi od mnogih pravnih manevrov v zvezi z zapuščino edine Elvisove dedinje. Ni pa jasno, koliko je posestvo Graceland vredno. V tožbi, ki jo je Lisa Marie vložila leta 2018 in trdi, da je Siegel slabo upravljal sklad, je bilo navedeno, da je bil vreden več kot sto milijonov dolarjev, vendar je bila večina tega denarja že porabljena.

 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia