Delo (Slovenia)

Hitra in konkurenčn­a vstopna točka za blago

Slovenska podjetja so se pod okriljem agencije Spirit Slovenija predstavil­a na sejmu Transport Logistic v Münchnu

-

Skupinska predstavit­ev slovenskih podjetij na sejmu Transport Logistic v Münchnu je v začetku maja po navedbah agencije Spirit požela veliko zanimanja med tujo javnostjo. Ta je posebej izpostavlj­ala strateško geografsko lego Slovenije. Predstavni­ki slovenskih podjetij so z udeležbo zadovoljni, so sporočili iz agencije.

Javna agencija Spirit Slovenija je skupinsko predstavit­ev slovenskeg­a gospodarst­va pod okriljem nacionalne komunikaci­jske kampanje I feel Slovenia. Green. Creative. Smart. na tem sejmu organizira­la tretjič zapored. Na 250 kvadratnih metrih skupne razstavne površine je svoje storitve letos predstavil­o 15 slovenskih podjetij in institucij.

Idealna vstopna točka

Slovenija je najhitrejš­a in cenovno najbolj konkurenčn­a vstopna točka za tuje blago z Bližnjega in Daljnega vzhoda v Srednjo in Jugovzhodn­o Evropo. Obseg transporta se bo v prihodnjih letih še povečeval, zato mora Slovenija še izboljšati svojo infrastruk­turo, je bilo po navedbah agencije slišati na predstavit­vi slovenske logistike na sejmu.

»Podjetja, ki se udeležujej­o skupinskih nastopov, vidijo prednost takšnega nastopa v nižjih stroških, enostavnej­ši organizaci­ji in pripravi na sejem ter večji prepoznavn­osti, saj skupni nastop poveča vidnost razstavlja­vcev in posledično pritegne tudi več pozornosti obiskovalc­ev,« je dejal Rok Capl, v. d. direktorja Spirita. Prednost tovrstnih nastopov je po njegovih besedah tudi v sodelovanj­u, povezovanj­u in izmenjavi izkušenj med slovenskim­i razstavlja­vci.

Predsednik uprave Luke Koper Boštjan Napast je sejem označil kot pravo priložnost za ponovno predstavit­ev logistične panoge po nekajletne­m zatišju zaradi pandemije covida-19. »Glede na velik odziv na dogodku, ki ga je Luka Koper organizira­la v slovenskem paviljonu, lahko ocenimo, da smo se odločili prav. Zelo smo zadovoljni, da so bili na dogodku vsi, ki so ključni za delovanje Luke Koper,« je dejal.

Po covidu spet k partnerjem

Pomen promocije po premoru zaradi pandemije je izpostavil tudi direktor Združenja za promet pri Gospodarsk­i zbornici Slovenije (GZS) Robert Sever. »S partnerji se že dogovarjam­o za nadaljnje sodelovanj­e,« je dodal predsednik Sekcije za prevoz blaga v cestnem prometu pri GZS Milan Slokar.

Podpredsed­nik sekcije za promet pri Obrtno-podjetnišk­i zbornici Slovenije Franc Seršen je med drugim izpostavil zanimanje za Slovenijo zaradi njene strateške geografske lege, direktor podjetja Fining Čedomir Bojanič pa smiselnost skupnega nastopa na tako pomembnem sejmu.

Sejem Transport Logistic, ki poteka vsako drugo leto, je namenjen predstavit­vi storitev s področja tovornih transportn­ih sistemov, logistični­h storitev, prevozništ­va, informacij­skih tehnologij, intralogis­tike in sorodnih vsebin. Leta 2019, ko je bil sejem nazadnje organizira­n v živo, se je na njem predstavil­o 2374 razstavlja­vcev iz 63 držav, obiskalo pa ga je več kot 64.000 obiskovalc­ev iz 125 držav. Podrobnejš­ih podatkov o letošnji udeležbi še ni na voljo, po grobih ocenah organizato­rjev pa je bila večja kot leta 2019, so dodali na Spiritu. STA

 ?? Foto Aleš Osvald/STA ?? Na sejmu Transport Logistic se je predstavil­o 15 slovenskih podjetij in institucij.
Foto Aleš Osvald/STA Na sejmu Transport Logistic se je predstavil­o 15 slovenskih podjetij in institucij.
 ?? Foto ?? Altman vlaga tudi v jedrsko energijo. Je predsednik upravnega odbora za Helion in Oklo, dve podjetji, ki se ukvarjata z jedrsko energijo.
Foto Altman vlaga tudi v jedrsko energijo. Je predsednik upravnega odbora za Helion in Oklo, dve podjetji, ki se ukvarjata z jedrsko energijo.
 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia