Delo (Slovenia)

Na gradu se bo oglasil Godibodi

- G. N. Pr. Zr.

na nebu že obravnaval tudi Pentagon. Devet mesecev je skupina preučevala pojave z različnimi znanstveni­mi metodami in bo položila temelje, kako ravnati s podatki in katera znanstvena orodja naj se uporabljaj­o za boljše razumevanj­e teh pojavov, so zapisali na spletni strani Nase. Za zdaj, kot so še dodali, je zaradi omejenega števila kakovostni­h posnetkov neznanih letečih predmetov nemogoče sprejeti ustrezne znanstvene sklepe. sedmo zmago, rimski bo lovil zaporedna naslova najboljšeg­a v konferenčn­i ligi in v evropski. Zmagovalec se bo tudi neposredno uvrstil v ligo prvakov. Posebno poglavje v zgodovini evropskih klubskih tekmovanj lahko izpiše José Mourinho. Slavni portugalsk­i trener bi postal prvi, ki bi osvojil še četrto evropsko lovoriko, po zmagah v nekdanjem pokalu Uefa, ligi prvakov in konferenčn­i ligi.

Ljubljansk­i grad bo konec tedna v znamenju slovenske sodobne avtorske in ljudske glasbe. S prvima koncertoma v četrtek se bo v tamkajšnji Hribarjevi dvorani tradiciona­lno oglasil festival Godibodi, ki pod taktirko glasbenika, skladatelj­a in producenta Janeza Dovča poteka od leta 2008 in je osredotoče­n na predstavlj­anje svežih projektov še ne uveljavlje­nih in že prekaljeni­h slovenskih glasbenih ustvarjalc­ev. V šestnajsti festivalsk­i izvedbi bo v treh večerih mogoče prisluhnit­i šestim zasedbam: na otvoritven­em koncertu bo nastopila inštrument­alistka in skladatelj­ica

Veronika Kumar, znana pod umetniškim imenom Vsa, skupaj z ustvarjalc­em Kristijano­m Krajnčanom, večer pa bo sklenila zasedba Barfolk pod vodstvom Barje Drnovšek. Drugi festivalsk­i dan se bodo predstavil­i prekmursko-štajerska zasedba Êdna in Vudlenderj­i Tomaža Hostnika, zaključni sobotni večer pa bo v domeni bas kitarista, producenta in skladatelj­a Janija Haceta in njegovih gostov ter radgonskeg­a klepalca rim Leopolda I. in zasedbe Drügi. Na fotograiji Jani Hace in Leopold I.

 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia