Delo (Slovenia)

Pred ligo prvakov imajo še nekaj vročih izzivov

Dobovec je osvojil novo dvojno slovensko krono – Jeseni spet v LP, do tedaj mora rešiti igralsko-trenersko križanko

- Sebastian Vettel (35) je zavrnil govorice o vrnitvi za volan formule 1. postal solastnik nemške ekipe v jadralskem prvenstvu SailGP. tekmujejo na hitrih katamarani­h Jadranje in formula 1 imata veliko skupnega. Drago Perko Kujtim Morina

Štirikratn­i svetovni prvak

Posvetil se je drugačnemu športu. Vložil je zajeten kup denarja in

Združil je moči z dvakratnim dobitnikom bronaste olimpijske kolajne v jadranju Erikom Hellom in šefom moštva Thomasom Riedlom. SailGP je hitro rastoče tekmovanje, ki ga označujejo za formulo 1 na vodi. V njej države

na raznih lokacijah po svetu. »Vesel sem, da bo v četrti sezoni v konkurenci tudi Nemčija.

Jadrnice so fascinantn­e in tehnološko dovršene, hitrosti na vodi so neverjetne. Tekmovanje postavlja nove standarde k trajnostne­mu razvoju v športu,« je dejal Vettel, ki je vnet okoljski aktivist. P. Z. »Lepo je osvojiti naslov pred domačimi navijači. Še pomembnejš­e pa je, da smo ga osvojili. Zelo smo si ga želeli,« Kujtim Morina, trener Dobovca, ni skrival veselja. Njegova ekipa je osvojila šesti naslov prvaka v 28. sezoni 1. slovenske lige v futsalu. V inalu je s 3:0 v zmagah odpravila vrhniški Siliko, ki je Dobovcu med sezono povzročal precej težav. »Vsi so pričakoval­i in želeli, da bi Dobovec klonil. To je normalno, saj naša prevlada traja že predolgo. Iskali so naše šibke točke, kritiziral­i so nas. Ta naslov je najlepši možni odgovor za vse,« trener Dobovca spomni, da je bila pot do tokratne krone morda celo najtežja doslej.

Dobovec je že na uvodu v sezono ostal brez superpokal­a, ki mu ga je speljal ravno Siliko. Za nameček ni bil prepričlji­v v prvenstvu, nekaj bolj v ligi prvakov, v kateri je prišel med 16 najboljših v Evropi. Ob prehodu v leto 2023 ga je zapustil reprezenta­nt Teo Turk, prej že hrvaški reprezenta­nt Tihomir Novak, lani poleti je kariero sklenil legendarni vratar Damir Puškar, v njegove čevlje je uspešno stopil Marko Peček. Najhujši udarec je Dobovec doživel januarja letos, ko je izgubil proti Sevnici, tedaj zadnji ekipi lige.

»Že pred zadnjo inalno tekmo sem spomnil na poraz v Sevnici. Padli smo nizko, zelo nizko. Po boksarsko bi lahko rekel, da so nas zrušili, niso pa nas nokavtiral­i,« je opozoril Morina, potem pa se je začela pot Dobovca navzgor. Kupil je dva tujca, predvsem se je izkazal Kolumbijec Felipe Echavarria Echeverry, ki je ob 11 golih prikazal konstantno dobre igre. Na pomoč je prišel tudi Brazilec Antonio Lucas Santos Souza, ki je imel v pokalu smolo s poškodbo.

K uspehu Dobovca je dodal šest golov, dva tudi na zadnji tekmi inala za zmago s 7:0.

»Vsak naslov je zgodba zase, motiva ni manjkalo. Čeprav smo že veliko osvojili,« se je uspeha veselil domači kapetan, tudi predsednik kluba Rok Mordej. Pred Dobovcem so novi izzivi. Še sedmič bo igral v ligi prvakov, kjer je doslej zbral že 33 tekem in se vsakič uvrstil med 16 najboljših; leta 2021 celo v četrtinale. Ob tem pa bo moral sestaviti tudi ekipo. Rok Mordej in Kristjan Čujec o svoji prihodnost­i takoj po inalu nista želela govoriti na glas, se pa zdi, da bi rada še igrala. Veliko bo odvisno odločitve trenerja Kujtima Morine, ki ga snubijo Hrvati, v svoje domače hrvaške loge bi se rad vrnil tudi izjemno koristni Vedran Matošević.

»Dobovcu čestitam za naslov prvaka. Premagal nas je zasluženo, za eno stopnico je bil boljši od nas. V inalu nismo bili dorasli tekmeci, odločila je kakovost Dobovca. Če potegnemo črto pod celotno sezono, vendarle ne smemo biti nezadovolj­ni. Gremo naprej, nadaljujem­o pot po svojih standardih,« pa je Mile Simeunovič, trener Silika po izgubljene­m inalu napovedal, da na Vrhniki ostajajo zvesti svoji ilozoiji: mladi (tudi 20-letni Jure Suban, z 29 goli 1. strelec 1. SFL) bodo še naprej dobivali dragocene prvoligašk­e minute in se klesali ob nekdanjem asu Miletu Simeunovič­u.

Vsi so pričakoval­i in želeli, da bi Dobovec klonil. To je normalno, saj naša prevlada traja že predolgo.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia