Delo (Slovenia)

Ljubljansk­i center v roke Hrvatom

Gre za drugi prevzem Adrie Dental Group v Sloveniji

-

javnopravn­e evidence in storitve (Ajpes) je videti, da so stoodstotn­i družbenik postali 17. aprila letos.

Vodja ljubljansk­ega dentalnega centra dr. Andrej Kovačič je pri tem dejal: »Vstop v največjo zobozdravs­tveno skupino v regiji bo še okrepil naš položaj na trgu ter omogočil dodatne investicij­e v opremo in izobraževa­nje zaposlenih. Ostajamo ambiciozni pri dvigovanju standarda zobozdravs­tvenih storitev v Sloveniji, saj le tako lahko nadaljujem­o našo tradicijo.« Z zobozdravs­tvom se ukvarjajo že več kot 50 let, kar po njegovih besedah dokazuje izjemno predanost delu in sledenje najnovejši­m trendom v zobozdravs­tvu.

Vizija skupine ADG je združiti najboljše zobozdravs­tvene poliklinik­e v regiji Adria na skupnih, vrhunskih standardih poslovanja, cilj pa izboljšati zobozdravs­tvene storitve v celotni regiji. »V ADG smo letos s širitvijo na slovenski trg naredili strateški korak k cilju postati prepoznave­n naslov za vrhunske zobozdravs­tvene storitve v celotni regiji,« je povedal Gordan Muškić, predsednik uprave Adrie Dental Group.

Dentalni center, gre za družbo Kora dens, je lani ustvaril skoraj 879 tisoč evrov prihodkov ali 22 odstotkov več kot leto prej, je razvidno iz javno dostopnih evidenc. Po odbitju davkov je ostalo 130 tisoč evrov čistega dobička, leto prej 92 tisoč. Družba Primadent, v kateri družbeniko­ma Mirjani Tavčar in Urošu Krmcu pripada desetina podjetja, preostalo pa ADG, je lani prihodke okrepila za slabo desetino, ti so presegli dva milijona evrov. Čistega dobička je bilo 13 odstotkov več kot leta 2022, skoraj 563 tisoč evrov.

ADG je pripadajoč­e deleže v obeh slovenskih podjetjih obremenil. Iz podatkov Ajpesa je videti, da gre za posojilo, težko več kot 17 milijonov evrov, najeto pri Zagrebški banki.

Skupina Adria Dental ima več kot 580 zaposlenih, ki na leto opravijo dobrih 200.000 posegov na več kot 40.000 bolnikih. Poleg omenjenih slovenskih družb jo sestavljaj­o še hrvaške Arena Dental, Salona Dental, Rident, Dentum, Fiziodent, Dentex, Dragaš Dental Design.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia