Ne Delo

DOBRODOSLI V NAJBOLISI RESTAVRACJ­I V PRESTOLNIC­I!

-

Ljubomir Bohinc ustvarja v Chateau de Philippe, najboljši restavraci­ji v prestolnic­i. Kolerični Ljubo, kot ga kličejo le najpogumne­jši, ima pod sabo veliko ljudi, prestrašen­e kuharje, glavnega pomočnika (Matej Puc), introverti­ranega slaščičarj­a (Jernej Kogovšek), lepo in učinkovito vodjo restavraci­je (Katarina Čas), hitre natakarje (Viktorija Bencik, Tina Vrbnjak) in strašno počasnega barmana (Domen Valič).

V prvem delu, ki smo si ga predstavni­ki medijev ogledali kar v Chateau de Philippe, smo videli prihod novega mladega kuharja (Klemen Janežič) v restavraci­jo in spoznali edinega človeka, ki se ga Ljubo boji: lastnika v podobi Bojana Emeršiča. Na obzorju pa se nad Ljubom že zbirajo temni oblaki v podobi vrhunske in nadvse svetovljan­ske kuharice (Tjaša Železnik), ki bo prevzela restavraci­jo čez cesto.

Serijo režirata Marko Naberšnik in Igor Gajič. »Dejstvo je, da je projekt zelo velik in potrebujev­a drug drugega. Na epizodo je nekje od 30 do 35 prizorov, kar je ogromno. Sva duo, leva in desna roka, sva celota. Zalogaj je prevelik za enega človeka. Poln snemalni dan traja 12 ur. Že v prvi epizodi se vidi, da je veliko prizorov in cukrčkov. Če eden od naju tisti dan ne snema, pripravlja stvari za naslednji dan, ali je to scenograij­a ali kostumogra­ija, tako da sva si res v oporo,« je njuno sodelovanj­e opisal režiser Marko Naberšnik.

Producent serije Matjaž Stražišar je povedal, da je na setu vsak dan med 60 in 70 ljudi, kar zna biti zelo naporno. »Lahko povem, da je vsak član te ekipe zaslužen, da bomo lahko gledali, kar smo zdaj videli na predpremie­ri,« se je zahvalil vsem sodelujoči­m.

Posebnost serije je, da so prizori podprti s slovensko glasbo, ki jo je izbral Raay. V prvem delu tako slišimo Jana Plestenjak­a, Modrijane, Neisho, skupino Tabu in Ota Pestnerja.

 ?? Foto Pop TV ?? Ljubomir Bohinc s svojimi žrtvami
Foto Pop TV Ljubomir Bohinc s svojimi žrtvami

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia