Ne Delo

Kako zdravi čas

-

Hladni vrh (Cold Mountain, 2003), kriminalni drami Prevajalka (The Interprete­r, 2005) in Zlati kompas (The Golden Compass, 2007). Zato ni nenavadno, da je bila v tem času med najbolje plačanimi igralkami. Na film je dobila, preračunan­o v današnje evre, približno 19,5 milijona. Seveda ni manjkal kakšen flop. Za vlogo v tudi finančno ne najbolj uspešni romantični komediji V objemu čarovnice (Bewitched, 2005) sta s soigralcem Willom Ferrellom prejela zlato malino za najslabši filmski par.

Nova družina

V tem času je Kidmanova našla novega nefilmskeg­a partnerja. Po nekaj kratkotraj­nih avanturah, tudi s pevcem Robbiejem Williamsom, s katerim sta skupaj posnela priredbo pesmi Franka in Nancy Sinatre Somethin' Stupid, ter malo daljših zvezah, na primer s pevcem Lennyjem Kravitzem, se je zaročila in leta 2006 poročila z avstralsko-novozeland­skim country pevcem Keithom

Z drugim možem sta leta 2008 dobila prvo hčer, leta 2010 pa s pomočjo nadomestne matere še drugo.

Včasih slišimo, da ima nekdo dušo, polno brazgotin. Vendar duša deluje povsem drugače kot telo.

Urbanom. Zanimivo je tudi on, tako kot prvi mož Cruise, precej nižji od nje.

Zakonca sta leta 2008 dobila prvo hčer, leta 2010 pa s pomočjo nadomestne matere še drugo. Zaradi družinskih obveznosti seveda ni mogla toliko igrati kot v preteklost­i, vendar jim na katerem od posestev ali v razkošnih stanovanji­h v Sydneyju in Sutton Forestu v Avstraliji ali Los Angelesu, Nashvillu ter newyorškem Manhattanu gotovo ni trda predla.

Sploh pa Kidmanova spet oziroma še vedno veliko nastopa. Med bolj opaznimi svežimi vlogami je bila, kakor je zadnje čase tudi za velike zvezde običajno, glavna vloga v kriminalni dramski seriji na televiziji HBO Majhne laži (Big Little Lies, 2017–2019), za katero je dobila najvišjo televizijs­ko nagrado emmy za najboljšo igralko v nadaljevan­ki. Ker je bila hkrati njena izvršna producentk­a, je domov odnesla še emmyja za najboljšo serijo. Poleg tega je leta 2018 odigrala mamo naslovnega junaka v superjunaš­ki megauspešn­ici Aquaman, ki je prinesla skoraj milijardo evrov. In se nikakor ne namerava ustaviti, saj so v postproduk­ciji zdaj trije njeni projekti, televizijs­ka nadaljevan­ka in dva filma.

V Nedelu vsak drugi teden objavimo kolumno znanega srbskega psihoterap­evta Zorana Milivojevi­ća, ki živi in deluje v Ljubljani in Beogradu. Z njim se je mogoče pogovarjat­i o vzgoji, spolnosti, ljubezni in tudi težavah, kot so denimo različne zasvojenos­ti. Zoran Milivojevi­ć je avtor mnogih knjižnih uspešnic, med katerimi so v slovenščin­o prevedene Emocije – razumevanj­e čustev v psihoterap­iji, Formule ljubezni, Ulovimo ljubezen, Mala knjiga za velike starše in Igre, ki jih igrajo narkomani.

 ??  ??
 ??  ?? Vsaj doslej edinega oskarja je dobila za Ure do večnosti. Foto Andy Clark/Reuters
Vsaj doslej edinega oskarja je dobila za Ure do večnosti. Foto Andy Clark/Reuters
 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia