Ne Delo

Bo poletno potepanje spet povezalo družino?

- R. N.

Življenje je tisto, kar se vam zgodi, medtem ko se vi ukvarjate z načrtovanj­em, je pregovor, ki še kako drži. Prav to se zgodi tudi junakom romana Midva, ki jih bomo lahko ob nedeljah zvečer spremljali v istoimensk­i seriji na TV Slovenija. Med popotovanj­em po fotogeničn­ih evropskih mestih jih čaka vrsta peripetij.

Tričlanska družina Peterson – oče Douglas, mama Connie in njun sin Albie, ki bo zaradi študija v kratkem zapustil varno domače gnezdo – se je odločila, da bodo še zadnjič skupaj preživeli počitnice. Tako vsaj pričakuje Douglas, ki zelo rad načrtuje in na začrtani poti tudi vztraja. Zamisel, da se bodo z nahrbtniki potepali po Evropi, pa dobi nepričakov­an zasuk, še preden se odpravijo na pot. Connie namreč možu razkrije, da ni povsem prepričana, da bi rada nadaljeval­a njuno skupno življenje. Douglasov svet se ustavi, a se trdno odloči, da jo bo prepričal, da ostaneta skupaj. Računa, da mu bo to uspelo na potovanju.Ne le da družinsko potovanje izgubi romantični pridih, kot si ga je zamislil Douglas, za dodatne zaplete poskrbi bodoči študent Albie. Vzdušje je napeto, Douglas poskuša obsedeno uresničiti svoj načrt, Connie pa tako ne more več naprej. Sin jo medtem popiha po svoje. Staršem pusti le obvestilo, da je odšel.

V obupu zakonca skleneta, da se Connie vrne domov, Douglas pa trmasto vztraja, da bo sina našel. Bo to v Benetkah? Sieni? Morda v Barceloni? Bosta, če ga najde, postavila odnos oče–sin na nove temelje? Bo to na koncu zbližalo zakonca?

Tako roman kot scenarij za šestdelno nanizanko, ki bo na sporedu na TV SLO 1 ob nedeljah ob 20. uri, je napisal britanski avtor David Nicholls. Slovenski bralci so ga najprej spoznali v prevodu njegovega romana En dan, po katerem so posneli tudi film. Roman Midva se je leta 2014 uvrstil v širši izbor za prestižno britansko nagrado man booker, Nichollsa pa so tedaj razglasili za britanskeg­a avtorja leta. Če boste nanizanko zamudili v rednem programu, si lahko vsak del še 30 dni po predvajanj­u ogledate na zahtevo na www.rtvslo.si/tv.

 ?? Foto Colin Hutton/BBC/Drama Republic ?? V glavnih vlogah nastopajo Tom Hollander (Douglas), Saskia Reeves (Connie) in Tom Taylor (Albie).
Foto Colin Hutton/BBC/Drama Republic V glavnih vlogah nastopajo Tom Hollander (Douglas), Saskia Reeves (Connie) in Tom Taylor (Albie).

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia