Ne Delo

Rad ima žogo in zrele ženske

- Gorazd Nejedly Joško Gvardiol

Svetovno prvenstvo v nogometu je tudi velika tržnica. Na njej se predstavlj­ajo odlični, a tudi malo manj odlični nogometaši, mladi, nadarjeni in ambiciozni. Takšnega imajo Hrvati. Največji klubi in strokovnja­ki ga že poznajo, v Katarju pa smo se prepričali, da je Joško Gvardiol fant, o katerem se bo še veliko govorilo.

ri 20 letih je že velemojste­r svojega poklica. Ko bo 23. januarja prihodnje leto star 21 let, bo najbrž že najdražji nogometni branilec na svetu. Največji nogometni strokovnja­ki in avtoritete so si domala enotni, da je že in tudi bo med najboljšim­i na svetu. Za Joškom Gvardiolom, Dalmatince­m iz Zagreba, učencem zagrebškeg­a Dinama, igralcem nemškega Leipziga in hrvaškim reprezenta­ntom, se na 22. svetovnem prvenstvu upravičeno

Pdviga prah. Pokazal in potrdil je, zakaj je že pred odločilnim­i predstavam­i na mundialu veljal za enega najbolj nadarjenih nogometaše­v na svojem igralnem položaju na svetu in zakaj naj bi največji klubi zanj plačali tudi do 100 milijonov evrov odškodnine, če ga bodo želeli v svojih vrstah.

V odlično uigranem hrvaškem nogometnem orkestru postavnega fanta z zaščitno masko na obrazu ni bilo mogoče zgrešiti. Padel je v oči, strokovnja­kom še toliko bolj, ker je s tako rekoč vsemi napadalci tekmecev opravil kot za šalo, brez namernih udarcev in predrznih trikov. Bil je preprosto močnejši, spretnejši, hitrejši, igra, in še natančno povrhu, z levo nogo. Deluje zrelo in neprebojno kot najboljši italijansk­i branilci, ko so azzurri osvajali lovorike.

Niti Luka Modrić v Gvardiolov­ih letih ni bil tako izpostavlj­en in označen za bodočega asa svetovnega nogometa, kot je morda ta trenutek med Hrvati najbolj priljublje­ni Joško, tudi drugače nadvse simpatičen in prijeten mladenič z dobrosrčni­m nasmeškom, s katerim je ogrel srce marsikater­ega dekleta. Postavni fant z brado, urejeno do zadnjega milimetra, daje vtis zrelega moškega in ne nekoga, ki bo po ameriških standardih šele postal polnoleten. Natančno ve, kaj želi in hoče. Je zelo ambiciozen in popolnoma osredotoče­n na svojo kariero. Srčne izbranke še nima, v Leipzigu živi in skrbi sam zase.

Prav njegov samski status je na Hrvaškem v času svetovnega prvenstva ena osrednjih zgodb tabloidnih medijev, ki jim je tako rekoč na dlan položil žgečkljivo zgodbo. »Na večerjo bi povabil Jeniffer Lopez, všeč so mi starejše ženske, Angelina Jolie, Shakira,« je odgovoril voditelju Robertu Knjazu v njegovi zabavni in priljublje­ni televizijs­ki oddaji Knjaz pri ognjevitih. Med mundialom je svoje dodal še priljublje­ni strokovni komentator Joško Jeličić. »Bilo me je strah, ker je Gvardiol samski. Vem, da v vrsti stojijo privlačna dekleta, ki vedo za njegovo vrednost na Transferma­rktu bolje kot Fabrizio Romano (italijansk­i nogometni vplivnež, op. p.). Toda ko sem videl njegovo mater in Knjazovo oddajo, kako je vzgojen, me ni bilo več strah.

Na večerjo bi povabil Jeniffer Lopez, všeč so mi starejše ženske, Angelina Jolie, Shakira.

 ?? ?? Njegov samski status je na Hrvaškem v času svetovnega prvenstva ena osrednjih tabloidnih zgodb.
Njegov samski status je na Hrvaškem v času svetovnega prvenstva ena osrednjih tabloidnih zgodb.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia