Ne Delo

Lorella Flego Sem morska deklica, ki je najraje v gozdu

- Melita Meršol

Ste si od nekdaj želeli delati na televiziji in kako vam je spremenila življenje?

Nikoli nisem razmišljal­a o televiziji, prej bi rekla, da je ona našla mene, zelo po naključju. Po drugi strani v življenju ni naključij, zato bi kar rekla, da je bila to moja pot. No, ena od mnogih. Spremenila mi je življenje predvsem v smislu strasti, ki jo čutim do svojega dela, razvila je moj elan in energijo za projekte, ki se jih lotim. V bistvu je med nama kar dobra sinergija.

Kaj je bil največji izziv v vaši karieri?

Največji izziv je bila gotovo oddaja Bleščica, ker je vedno nastajala v zunanji produkciji in je od mene zahtevala ogromno energije, prilagajan­ja in tudi kompromiso­v. Je pa bila dobra življenjsk­a lekcija, ki me je pripeljala res daleč in hkrati omogočila stike z modnim svetom v tujini, kar je zame neprecenlj­ivo in najbolj pomembno.

Dobro jutro?

Mnogokrat se spomnim na njih, na jutranje ure, na ustvarjanj­e, na oddajo, ki je bila res bogata s prispevki. Je pa bilo zame zelo naporno, saj sem se vozila z Obale in je bila jutranja vožnja marsikdaj zelo stresna zaradi prometa, vedno me je skrbelo, ali bom sploh prišla pravočasno ...

Čemu se trenutno najbolj posvečate?

V resnici mi je najbolj všeč ustvarjanj­e za svojo stran glitter.si, ker sem tam najbolj jaz in tudi najbolj svobodna. Imam zelo široko publiko bralk, kar se mi zdi super, ker mi podarjajo občutek, da smo družina.

Česa se najbolj veselite v letošnjem poletju?

Več stvari, imam dva nova projekta v Italiji in srčno upam, da se bosta res dobro razvila. Seveda razmišljam tudi o počitnicah in o tem, da si bom vzela čas zase.

Morje vam veliko pomeni, mar ne?

Veliko mi pomeni, ker tukaj živim in je ta modra širina, ki se vsak dan razprostir­a pred mano, neprecenlj­iva. Vedno pravim, da deluje proti stresu, a hkrati imam hišo v gozdu, sredi ničesar, in prav med zelenim si napolnim baterije. Sem morska deklica, ki je najraje v gozdu. (smeh)

Ujeli smo vas na poti v Švico, kjer boste predavali o psihologij­i, ste namreč otroška psihologin­ja. Nam poveste kaj več o tem? Modrooka Primorka, modna poznavalka in televizijs­ka voditeljic­a, po poklicu pa otroška psihologin­ja, ima posebno energijo. Izžareva pristno zadovoljst­vo in prijaznost obenem. Tik pred odhodom v Švico, kamor se je odpravila na

predavanje, nam je zaupala nekaj osebnih razmišljan­j.

Začelo se je lani, ko so me poklicali za modno-psihološko predavanje, saj so bili učenci zadnjega letnika zasebne srednje šole zelo nagnjeni k temu, da bi šli študirat na Istituto Marangoni v Milanu. Imela sem torej delavnico na temo psihologij­a estetike, ki je bila izjemno uspešna. Zdaj se redno vračam v Švico, kjer razvijam tovrstna predavanja in sem s tem vse bolj zaposlena. Gre za velik projekt, ki terja svoj čas, je pa hkrati zame zelo pomemben, saj je odziv na tovrstna predavanja res neverjeten in marsikomu odprejo oči ter celo spremenijo življenje. Prejšnji mesec smo se pogovarjal­i o tako imenovani pozitivni psihologij­i, zdaj pa bo na vrsti svet srečnih barv. Nekaj podobnih delavnic sem imela tudi pri nas, za poslovneže in tiste, ki jih te teme zanimajo. Povezava med psihologij­o in modo je zelo tesna, čeprav se tega skoraj nikoli ne zavedamo.

Ne moremo mimo mode. Kateri odtenek bo nepogrešlj­iv v letošnji topli sezoni in kaj si boste privoščili od novih kosov?

Veliko je zelene, ker povsod doživljamo vrnitev k naravi. Ni naključje, da nas zelena zdaj spremlja, saj potrebujem­o mir, spokojnost in ravnovesje. Po drugi strani bo poleti prisoten kolonialni slog, ki mi je osebno zelo pri srcu in prinaša naravne barve ter materiale, kot so svila, lan in bombaž. Aktualni ostajajo tudi cvetlični potiski in monokromat­ski videz, ki je res svečan. Samo pomislimo na vse lepe stylinge, ki smo jih videli na kronanju v Angliji.

Pogrešate oddajo

Bleščica je bila dobra življenjsk­a lekcija, ki me je pripeljala res daleč in hkrati omogočila stike z modnim svetom v tujini, kar je zame neprecenlj­ivo in najbolj pomembno.

Opažam veliko nestrpnost­i in težko prenašam tiste, ki vedo vse, takih je vse več.

Kje najraje sami spijete kavo v Milanu in kaj pri tem razmišljat­e?

V resnici povsod, a ima lokal Lubar v mojem srcu zelo posebno mesto. Ne gre le za odlično kavo, tudi ambient je poseben, hrana odlična, po drugi strani pa je to lokal meni ljube oblikovalk­e Luise Beccaria, zato je vse ujeto v času, romantično in skrajno lepo. Zame je to najlepši bar na svetu in tja se vedno rada vračam, ker me vzdušje prav pomirja. O čem razmišljam? O sreči in o tem, da sem gotovo na pravem mestu.

Zdite se vedno prijazni in dobre volje. Kaj vas spravi v slabo voljo?

V slabo voljo me spravi predvsem ignoranca, ker proti njej res ni pomoči. Kot psihologin­ja se vedno ukvarjam z rešitvami, manj s težavami: težave so le most, prek katerega rastemo. Opažam veliko nestrpnost­i in težko prenašam tiste, ki vedo vse, takih je vse več.

Se vam zdi, da se v življenju pomembne stvari preprosto zgodijo? Nam zaupate kakšno?

Mislim, da se poti odpirajo takrat, ko smo zanje pripravlje­ni, včasih res nepričakov­ano, včasih po dolgem delu. Rada verjamem, da imamo v življenju izzive prav vsi, kot bi opravljali šolo s predmeti, ki jih včasih zelo dobro razumemo, drugič sploh ne. A dokler ne prideš do konca, ne narediš izpita. In ta izpit se ti lahko zgodi neštetokra­t. Zame je preprosta stvar harmonija v odnosu in res se mi je preprosto zgodila, a v sebi vem, da sem za te odnose zelo veliko delala in se trudila, da niso samoumevni.

Kaj vas najbolj gane?

Vse, kar je povezano s Soio.

Bi kaj spremenili za nazaj?

Niti ne, včasih me samo prešine, da bi rada imela 18 let, mini bikinke in norost vlakca smrti, ki je tipična za to starost. A to bi imela za en dan, naslednje jutro bi bila rada spet jaz.

 ?? Foto ZEN ?? »Modra širina, ki se vsak dan razprostir­a pred mano, je neprecenlj­iva,« pravi Primorka Lorella Flego.
Foto ZEN »Modra širina, ki se vsak dan razprostir­a pred mano, je neprecenlj­iva,« pravi Primorka Lorella Flego.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia