Nedeljske Novice

Zaa 30. rojstni dan

poosnel 30. videospot

- D. L.

Pred kratkim je priljublje­ni glasbenik Challe Salle praznoval 30. rojstni dan, okroglo obletnico pa kronal tudi z novim videospoto­m, ki je njegov 30. v desetih letih glasbene kariere. Za videoprodu­kcijo novega poletnega hita je poskrbel znani domači režiser Perica Rai, ki je posnel tudi prvi Challetov videospot v karieri, za pesem Nočm it domov. Spot je izšel na prvi poletni dan in že v enem dnevu po izidu presegel 25.000 ogledov ter zasedel prvo mesto lestvice Trending na youtubu, kjer so najbolj gledane vsebine pri nas.

Covid ga še skrbi

Pod glasbeno produkcijo se je ponovno podpisal priznani producent Željko Mladenović, ki veliko ustvarja tudi za balkanski trg. Bil je prvi Challetov producent, sedaj pa sodelujeta že 11. leto in napoveduje­ta nov album mešanih stilov in modernega zvoka, ki bo za našo sceno nekaj čisto drugačnega. Kot nam ob tem pove Challe Salle: »Ker sem imel kar naenkrat veliko časa, sem se zaprl v svoj glasbeni studio in vključil kreativo in pozitivo. Nastalo je veliko novih pesmi v različnih stilih, ki sem jih združil v album, tega bom izdal naslednje leto. Izbral sem nekaj singlov, ki jih bom izdal do konca letošnjega leta, prvi med njimi pa je poletni hit Brez skrbi. Zdi se mi, da lepo paše v to obdobje, ko se končuje epidemija in začenja poletje. Mislim, da sedaj vsi potrebujem­o čim več dnevov brez skrbi, ki bodo polni pozitivne energije. In ta pesem je takšna, da lahko vsakega dvigne in spravi v dobro voljo.« Tudi on, ki velja za velikega optimista, se vedno trudi biti brez skrbi. »Čeprav je življenje pač takšno, da se vedno nekaj najde. Ampak vedno razmišljam pozitivno in se trudim po najboljših močeh, ne glede na to, kaj počnem.« Kljub vsemu pa nam prizna svoje skrbi. »Najbolj me skrbi, ali bom lahko zaradi situacije s covidom in vseh omejitev sploh še normalno nastopal in opravljal svoje delo, ki je moja strast in ljubezen. Sem zelo negotov glede tega in upam, da se situacija čim prej popravi in da ne bo spet novih valov in karanten.«

Fitnes za sproščanje

In kdaj je on res brez skrbi? »Ko poslušam glasbo ali igram klavir ali ustvarjam svoje pesmi, nastopam ... Tudi, ko se ukvarjam s športom in sem v družbi pravih ljudi, s katerimi se zabavam in ki me cenijo in imajo radi. Drugače pa se verjetno najbolj sprostim na treningu na fitnesu z agresivno hiphop glasbo v ušesih ali pa na tekmi košarke s prijatelji. Seveda pa poleti najbolj paše kopanje v morju in uživanje na plaži. Uživam v vožnji s štirikoles­nikom ali električni­m skirojem, tudi vožnja me velikokrat sprosti.«

Letos si je po dveh letih končno spet privoščil dopust. »Po izdani pesmi sva se s punco odpravila na Krk, potem pa še k njej domov na Reko. Vse skupaj sva bila na dopustu 10 dni. Ne rabiva veliko, najbolj važno je, da je morje, sonce in plaža. Po dolgem času se je prav prileglo odklopiti in zamenjati okolje.« In kako je videti njegov dopust? »Najraje počivam, veliko spim, se sončim, plavam, rad dobro jem, preberem kakšno knjigo, spogledam serijo ali film. Čeprav nisem pretirano aktiven na dopustu, pa tudi treniram za boljše počutje. Tako da izgleda predvsem kot polnjenje baterij.« O še kakšnem oddihu pa zaenkrat ne razmišlja. »Čakajo me obveznosti, končno nekaj nastopov z bendom v avgustu in snemanje spota za novo pesem, ki izide septembra.

Tako da bomo še videli, če bo čas še za kakšen dopust.« Z navdušenje­m nam pove: »Končno se je spet začelo malo dogajati in upam, da bo življenje spet normalno. Pogrešam koncerte in atmosfero, ko smo z bendom na odru, predvsem pa poslušalce, ki me v tako velikem številu spremljajo in podpirajo.« Ker pa je nedavno dopolnil okroglo obletnico, ga podrezamo z leti. »Mislim, da so leta samo številka, vse je odvisno od tega, kako se človek počuti. S tem se ne obremenjuj­em in upam, da tako ostane,« se nasmehne. Ali se je po tridesetem pri njem vendarle kaj spremenilo? »Iskreno čisto nič, razen številk na torti. Mogoče je sedaj samo večja želja po ustvarjanj­u lastne družine, ki je v načrtu v roku enega leta,« nam še zaupa.

 ??  ??
 ?? FOTO: IGOR MODIC ?? Avgusta bo spet nastopal.
FOTO: IGOR MODIC Avgusta bo spet nastopal.
 ?? FOTO: DOMEN JANČIČ FOTO: DOMEN JANČIČ ?? Potrebujem­o pozitivno energijo.
Leta so samo številke na torti.
FOTO: DOMEN JANČIČ FOTO: DOMEN JANČIČ Potrebujem­o pozitivno energijo. Leta so samo številke na torti.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia