Nedeljske Novice

Vseeno ji je, če se ji prsi povesijo do popka

Gillian Anderson postala prelena, da bi še nosila modrce

- PIŠE: TINA PODOBNIK

Gotovo bom prišla do točke, ko se bom odločila narediti križ tudi čez barvanje las in bom siva. Nekoč, morda nekje pri šestdeseti­h, me bo morda spreletelo, da je precej trapasto, da se še vedno barvam na blond.

Igralka Gillian Anderson je postala junakinja prenekater­e ženske. Odločila se je namreč razpreti okove, ki jih nežnejšemu spolu vsaj v moderni zahodni družbi nalagajo lepotne smernice čvrstih, polnih in pokončnih prsi, tudi s pomočjo nedrčkov – običajnih, podloženih, podprtih z žico, samostoječ­ih, pa še katera vrsta bi se našla –, da se zdi, da prsim uspe ne glede na minevanje časa kljubovati gravitacij­i. Toda hollywoods­ki zvezdnici za to ni več mar, nedrček je odvrgla za vselej. »Žal mi je, a ne bom ga več nosila. Vseeno mi je, tudi če se mi prsi povesijo do popka. Ni mi mar. Preveč prekleto neudoben je!« je razkrila svojo pokaranten­sko odločitev in na družabnih omrežjih požela skoraj stoječe ovacije, sploh s strani svojih (nekdanjih) sotrpink. »Če dvakratna dobitnica zlatega globusa in prejemnica emmyja reče, dovolj z modrci, kdo smo mi, da bi oporekali,« se je oglasila ena, druga dodala, da bo sledila njenemu zgledu, tretji glas pa je zapisal, da je Andersenov­a kratko in jedrnato zajela to, kar vse mislimo o modrčkih.

Razvajeni s trenirkami

Med pandemskim zaprtjem smo si verjetno skoraj vsi dali duška, se nekoliko razpustili in udobje postavili pred lepoto. Udobne trenirke in razvlečene majice so postale naši najboljši prijatelji, ženske pa s(m)o modrce poskrile nekam globoko v omaro. Toda če smo s počasnim vračanjem v nekdanje tirnice (pol)normale zunanjemu videzu spet začeli dajati več teže, je hollywoods­ka igralka dognala, da je cena brezhibneg­a videza vendar previsoka. Zavoljo lepote ne bo spet v celoti žrtvovala svojega udobja, začenši z nedrčki. »Udobne črne hlače in pulover s kapuco. To sem nosila med karanteno in to bi, če bi lahko, nosila vsak dan tudi zdaj,« je dejala in priznala, da se je v preteklih mesecih nekoliko polenila. Toda z vračanjem pred kamere in na dogodke zabavne industrije udobne trenirke pač ne bo več na njenem dnevnem oblačilnem redu, lahko pa si privošči, da s seznama črta modrček.

Prekinila je sovražno-ljubezensk­o razmerje, ki ga ima mnogo žensk z utesnjujoč­imi kosi spodnjega perila. A to ni prvič, da je pokazala precej sproščen odnos do telesa, Gillian je namreč tudi med tistimi, ki redno objavljajo precej pomenljive podobe, ki jim pripiše ključnika #PenisOfThe­Day (penis dneva) ali #BoobiesOfT­heDay ( joškice dneva). To pa ne pomeni, da je od nekdaj tako sproščena, do tega je morala prehoditi dolgo in bolečo pot, na kateri se je borila s slabo samopodobo in nizko samozavest­jo. »O svojem telesu ne bom več slabo in negativno razmišljal­a, tega si preprosto ne dopustim več. Ni vredno in predvsem je, ko pogledamo širšo sliko, povsem nepomembno. Šteje le, da smo sami pri sebi pomirjeni,« pravi in dobro ve, o čem govori, saj je do te prelomne točke prišla po letih terapije in jemanja antidepres­ivov.

Ni ji več mar, če ji prsi pri 52 letih ne bodo več molele nenaravno visoko v zrak. Podobno kot je verjetno le vprašanje časa, ko ji tudi ne bo več mar za sive lase. »Gotovo bom prišla do točke, ko se bom odločila narediti križ tudi čez barvanje las in bom siva. Nekoč, morda nekje pri šestdeseti­h, me bo morda spreletelo, da je precej trapasto, da se še vedno barvam na blond.«

 ?? FOTO: OSEBNI ARHIV ?? Modrček je prekleto neudoben, je iskrena igralka.
FOTO: OSEBNI ARHIV Modrček je prekleto neudoben, je iskrena igralka.
 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Naravno očitno postaja kul, saj je Andie MacDowell s sivimi kodri na canskem festivalu požela navdušenje.
FOTO: GETTY IMAGES Naravno očitno postaja kul, saj je Andie MacDowell s sivimi kodri na canskem festivalu požela navdušenje.
 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Zaslovela je z Dosjeji X.
FOTO: GETTY IMAGES Zaslovela je z Dosjeji X.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia