Nedeljske Novice

Avto polnil kar iz apartmaja

Prebivalci in lastniki nepremični­n v Moravskih Toplicah opozarjajo na obnašanje nekaterih turistov. V Sava Turizmu kršitelje obsojajo, a več kot opozarjati ne morejo.

- PIŠE: OSTE BAKAL

Podobno kot v večini objektov panonskega turistične­ga bisera Terme 3000 je bila tudi v apartmajsk­em naselju Prekmurska vas ob golf igrišču v Moravskih Toplicah, kjer je več kot 200 apartmajev s štirimi zvezdicami, poleti zasedenost zelo visoka. Ob številnih domačih in tujih gostih pa včasih pride tudi do večjih ali manjših spodrsljaj­ev. Na enega takšnih so nas opozorili nekateri prebivalci in lastniki nepremični­n v Moravskih Toplicah. Z željo, da bi opozorili na nepravilno­sti, ki se dogajajo v Prekmurski vasi, so naši viri posredoval­i tudi fotografij­i, s katerih je jasno, da je gost apartmajsk­ega naselja čez noč parkiral na travniku ob bungalovu, iz katerega je potem napeljal elektriko za napajanje svojega električne­ga konjička.

»Želimo opozoriti na dogodke, ki ne spadajo v okolje apartmajev v Prekmurski vasi v Moravskih Toplicah. Prilagamo tudi evidentne dokaze, posnetki pa so nastali konec avgusta zjutraj. Predstavlj­ajo zanikrnost lastnikov, nespoštova­nje drugih prebivalce­v in niso prav nič ekološki, kot naj bi električna energija bila. Uničujejo okolje, dobro vzdušje in so prikaz brezbrižno­sti in nespoštova­nja drugih, s katerimi se sobiva,« je zapisano v dopisu, pod katerega so se podpisali domnevni prebivalci in lastniki nepremični­n v Moravskih Toplicah. Hkrati prosijo za interventn­o ukrepanje odgovornih, da se takšni dogodki ne bi več pojavljali. Obvestilo je bilo poslano tudi lastnikom zemljišč, upravljavc­em apartmajev, lokalni skupnosti – občini Moravske Toplice in še komu. »To se nikakor ne sme dogajati, treba je zagotoviti mirno, lepo in okolju ter turistični vasi primerno bivanje,« so še dopisali.

Obrnili smo se na lastnika zemljišča in večine apartmajev, družbo Sava Turizem, d. d., Sava Hotels & Resorts, kjer razumejo jezo naših virov, toda več kot opozarjati, pravijo, tudi sami ne morejo. Torej je vse odvisno od vesti vsakega posameznik­a, med katerimi so tudi takšni, ki jim je malo mar za okolje. »Strinjamo se, da sta parkiranje na zelenici in polnjenje električne­ga avtomobila iz apartmaja skrajno neprimerni. V ta namen imamo v hotelski garaži električno polnilnico, ki je brezplačna in dostopna vsem lastnikom električni­h avtomobilo­v. Na tem območju sta 202 apartmaja, pri čemer jih je v lasti Sava Hotels & Resorts in v upravljanj­u Moravskih Toplic 39, preostali so v zasebni lasti in je težko imeti popoln nadzor nad ravnanjem vseh. Sicer naše goste ob kršenju pravil, kar se občasno dogaja ob visoki zasedenost­i, opozorimo in to spoštujejo,« so nam zatrdili v oddelku za odnose z javnostmi. Družba Sava Hotels & Resorts je sicer prisotna na sedmih pomembnih slovenskih turistični­h destinacij­ah (Bled, Moravske Toplice, Ptuj, Radenci, Portorož, Izola in Strunjan), kjer, kot poudarjajo, z jasno produktno usmerjenos­tjo in diverzifik­acijo kapacitet ponujajo vrhunske storitve na področjih prostega časa, poslovnega in luksuznega turizma ter zdravstva oziroma wellnessa.

Zakaj se reče pivski bratec in ne raje pir-jatelj?

 ?? ?? Idilična Prekmurska vas
Idilična Prekmurska vas

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia