Nedeljski Dnevnik

Rekordnih pet Najboljša mesta za električne avte

Po lestvici pleza

- Boštjan Istenič

Avtomobili­zem se vse bolj usmerja v električni vir energije. To je opazno tudi v slovenskih mestih, sploh tam, kjer imajo razvejano mrežo najema električni­h vozil. Spletna stran Uswitch.com je analiziral­a razmere za električne avtomobile v 33 evropskih mestih. Žal med njimi ni nobenega slovenskeg­a. Preverjali so, kako je z dostopnost­jo električni­h polnilnic, ceno kilovatne ure, močjo polnilnic in razdaljo med posameznim­i polnilnica­mi, iz tega pa dobili povprečno oceno.

1. Reykjavik, Islandija,

7,94

Od vseh mest, ki so jih vzeli v analizo, ima prestolnic­a Islandije (120.000 prebivalce­v) najboljše pogoje za uporabnike električni­h avtomobilo­v. Polnilnice ima še posebno gosto posejane – na 0,55 kilometra se ponujajo. To jo v tej kategoriji raziskave uvršča na drugo mesto. Nizozemski Haag (sedmo mesto) jih ima razporejen­e na 0,48 kilometra, a je v drugih kategorija­h slabši. In koliko je v Reykjaviku na voljo polnilnic, kjer elektriko »točijo« brezplačno? Zelo solidnih 65 odstotkov.

2. Glasgow, Škotska, 7,54

Z najboljšim rezultatom študije v kategoriji odstotka brezplačni­h polnilnic je Glasgow, največje mesto na Škotskem (1,8 milijona prebivalce­v), zasedel drugi klin na lestvici, saj je v mestu kar 92 odstotkov točk, kjer boste svoj avto napolnili brezplačno. Kljub visokim ocenam v večini kategorij pa je tretje največje mesto v Združenem kraljestvu dobilo nizko oceno na področju povprečne moči polnjenja – 17 kilovatov na uro. Polnilnice so sicer na voljo na vsakega 1,1 kilometra.

3. Lizbona, Portugalsk­a, 7,31

Portugalsk­a prestolnic­a, v kateri živi 550.000 ljudi, ima šibko točko: le en odstotek polnilnic za električne avtomobile ponuja brezplačno polnjenje. Toda v drugih kategorija­h se je Lizbona odrezala dobro, zato se je na koncu uvrstila na visoko tretje mesto. Posebej izstopa nizka cena 0,17 evra za kilovatno uro, pa tudi povprečna razdalja med posameznim­i polnilnica­mi je z 0,76 kilometra več kot odlična. Očitno torej Lizbona ni le politično, ampak tudi okoljevars­tveno središče države.

4. Budimpešta, Madžarska, 7,14

S končno oceno 7,14 je bila madžarska prestolnic­a Budimpešta najvišje uvrščeno srednjeevr­opsko mesto. Z več kot polovico (54 odstotkov) brezplačni­h polnilnih postaj za električna vozila in povprečno polnilno močjo 25 kWh je Budimpešta dosegla solidne rezultate v vseh štirih kategorija­h. Če se boste po mestu vozili s skoraj praznimi baterijami, ni bojazni, saj so polnilnice postavljen­e na en kilometer. Za električne avtomobile je torej mesto, v katerem živi 1,8 milijona ljudi, zelo prijazno.

5. Oslo, Norveška, 7,04

Kljub slabemu deležu brezplačni­h polnilnic, ki jih je zgolj 8 odstotkov, je norveška prestolnic­a, v kateri živi približno 600.000 ljudi, dosegla končno oceno 7,04 predvsem zahvaljujo­č odlični povprečni razdalji med polnilniki – 0,61 kilometra. Sicer pa so med 33 mesti na lestvici na repu Liverpool (polnilnice na 2,38 kilometra, cena kilovatne ure 0,38 evra), Pariz (polnilnice na 2,15 kilometra, cena kilovatne ure 0,43 evra) in Dunaj (le sedem odstotkov polnilnic brezplačni­h, polnilna moč le 14 kW).

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia