Nedeljski Dnevnik

Lepotec tedna Kenji, mačkon z velikim obrazom

- Vesna Levičnik

Kenji je z dvema besedama mačji kralj. Njegovo življenje močno spominja na oranžnega mačkona Garfielda, katerega življenje se je vrtelo okoli lazanje in lenarjenja. Kenji je navaden mačkon, brez plemeniteg­a rodovnika in družinskih obveznosti. V človeško družino je prišel že kot mladič. Podhranjen in z »ofucano« dlako okoli vratu se je nekega deževnega dne znašel na hišnem predpražni­ku.

Srčna družina, ki je že imela tri potepuške mačke, se ga je usmilila in mu na stežaj odprla vrata doma in srca. Potem ko ga je čakala kopel v kuhinjskem umivalniku, mu je bil določen prostor na vogalnem delu sedežne garniture. Kenji, takrat še mali pikec, kot ga je klicala najmlajša hči, je po dolgem času dobil skodelico toplega mleka. Hitro je prišel na okus in rahitični mačkon je rasel in rasel, dokler ni zrasel v velikega korenjaka. Da je res ogromen, so lastniki potrdili s fotografij­o, na kateri poleg njega ležijo še preostali trije mucki.

Te dni Kenji najraje poležava, zaradi svojega velikega obraza pa je postal zanimiva maskota za marsikater­o blagovno znamko. Na družbenem omrežju ga namreč spremlja že nekaj več kot 78.000 sledilcev, na katere pa se mačji vplivnež ne ozira. Nonšalantn­o pozira tako med počivanjem kot med intimno nego, za katero skrbi vsak dan. Sprehodi mu niso pomembni, zato ta del druženja s človeško družino, če se le da, najraje izpusti. Še bolje – prespi. A ko ga vzamejo s seboj na izlet, mu nikoli ni dolgčas, saj povsod srečuje svoje oboževalce. In v čem je prednost? Od vsakega dobi sladek priboljšek. Ni kaj, pameten mačkon.

 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia