Nedeljski Dnevnik

Puhasti frenči

- Vesna Levičnik

Pravzaprav ni treba posebej razlagati, da je tudi pri nas francoski buldog ena najbolj priljublje­nih pasem. Morda je kriv vpadljiv ljubek videz, nekatere prepriča ljubeznivi karakter te pasme. Prav zaradi igrivosti in družabnost­i so francoski buldogi zelo iskani tudi kot družinski psi. A da ne bo pomote – veliko bolj kot pretirano telesno aktivnost na pasjem igrišču in tekanje za žogico ljubijo umirjen in sproščujoč počitek na kavču. Toliko bolj, če lahko svojo zaobljeno zadnjico prislonijo ob človeško telo.

Čeprav velja, da imajo kratko dlako, nas je tokrat popolnoma navdušila puhasta različica frenčija, kot radi ljubkovaln­o rečejo francoskem­u buldogu. Kriva je zabavna igra genov, ki sta jih v malo, čudovito in simpatično kosmato bitje prinesla starša. Zaradi mehke, na dotik skoraj svilnate dlake spominja na otroško plišasto igračko. Tisto najbolj priljublje­no, ki jo otrok ves čas drži v rokah ali naročju in se je nikoli ne naveliča. Prav to srečo ima naša mala kosmatinka. Ljubezni, pozornosti in ljubkovanj­a ji ne manjka. Če ni po rokah, jo imajo lastniki ves čas ob sebi. Seveda ni treba omenjati, da so ji v spalnici ob postelji pripravili udobno pasje ležišče z dodatnimi puhastimi blazinami. Tudi pri prehrani ji ni treba biti izbirčna, saj so njeni obroki sestavljen­i iz najboljših sestavin, ki jih mladiček potrebuje za svoj razvoj.

V kaj se bo razvajeni frenči razvil, bosta pokazala čas in karakter, ki ga je prav tako nekaj dobila od obeh staršev, velik delež k njeni osebnosti pa bodo zagotovo prinesli lastniki.

 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia