Nedeljski Dnevnik

Nesrečna princeska

- Vesna Levičnik

Gospodična Oona! Diva, ki se ves čas trudi ohraniti videz nezadovolj­nega, nesrečnega psa. Kot bišonka ji vsaj zaradi zunanjega videza ni treba pretirano igrati, zato pa ji je uspelo svoj karakter – vsaj pred fotografsk­im objektivom – naštudirat­i do potankosti. Z nekaj več kot 12.000 sledilci na instagramu se Oona lahko pohvali z zelo uspešno kariero modne pasje princeske. Čeprav se njena lastnica iskreno trudi, da bi bila v izbranih modnih pasjih kreacijah videti ljubko in srečno, pogled na nesrečno Oono človeka gane v dno srca. Gobček, ki ga tako spretno nagne v šobico, je nekaj, kar pritegne pozornost vsakega ljubitelja majhnih pasem. Čeprav se zdi, da trpi, pa Ooni godita naklonjeno­st in čas, ki ji ga nameni lastnica. Ta ji pogosto sama splete oblačila, najraje s kapuco. Uh, kako nesrečno se Oona počuti, ko ji na glavo povezne nekaj podobnega kapi z rogovi. Za piko na i pa slikanje vedno poteka pred očmi javnosti oziroma najraje kar na klopci pasjega parka za blokom. In še nekaj obožuje njena lastnica. Vonj po svežem bombažu. Kot da ne razume vsega truda, ki ga Oona vloži v to, da že nekaj dni po kopanju v kopeli milnih mehurčkov ponovno zadiši kot pes.

Za voljo svojega precej nesrečnega obraza Oona nima veliko družbe v pasjem parku. Sama se s tem niti ne obremenjuj­e veliko. Le kdo si želi, da ti neznanci z gobčkom ves čas rinejo v zadnjico ali pa da pričakujej­o, da se bo modna princeska podila za njimi po blatu in lužah.

Vrhunec sprehoda je za Oono udobna in seveda modna pasja torbica, ki jo lastnica lahko nosi v eni roki. In seveda druženje s prijatelji­cami v mestni kavarni, kjer Oono že dobro poznajo tudi natakarji. Ti ji vedno v posebni skodelici prinesejo dve žlički smetane z barvnimi čokoladnim­i mrvicami. Je lahko pasje življenje še lepše?

 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia