Nedeljski Dnevnik

Avanturist po duši

- Vesna Levičnik

Simpatični kosmatinec Lilman tako kot njegov lastnik obožuje adrenalin in si želi biti ves čas v pogonu. Pravzaprav je težko oceniti, kdo od njiju je bil nor oziroma kdo se bolj zabava na njunih skupnih avanturah. Dnevna rutina so jutranji sprehodi ob morju in lovljenje sončnih zahodov v večernih urah. Ko sta prosta in jima ni treba v službo, Lilman namreč pogosto spremlja svojega lastnika na njegovo delovno mesto, pa je čas za celodnevni izlet.

In če menite, da je prilagojen Lilmanu, se motite. Če je treba na letalo, se je štirinožec navadil tudi na to. Vseeno pa ima med vsemi prevoznimi sredstvi najraje kolo, saj med vožnjo po prometni cesti poležava v prikolici. Slednja pride prav tudi takrat, ko se lastnik odloči z rolerji voziti po sprehajaln­i in asfaltiran­i potki vzdolž obale. Tudi v nahrbtniku se je Lilman že prenašal, ko se je lastnik odločil, da se bo v službo odpeljal kar z električni­m skirojem. Pravo uživanje pa je vožnja v kajaku ali na udobnejšem manjšem gliserju, ki si ga občasno izposodita.

A najlepše se je potepati, ko vse štiri tačke trdno stojijo na tleh. Hribi so skupna ljubezen obeh mladeničev, ki jih, vsaj za zdaj, premagujet­a z lahkoto. Plavanje v visokogors­kih jezerih ali potokih je nekaj, čemur se Lilman ne more upreti. Pa čeprav ima potem kožuh moker še nekaj ur, pozimi pa ga pošteno zebe. No, vsaj dokler ga lastnik temeljito ne obriše in ovije v toplo brisačo.

In če menite, da prijatelja ne znata počivati in lenariti na udobni sedežni garnituri, se motite. Takrat se jima pridruži še lastnikovo dekle z najprijazn­ejšo roko, ki zna nežno božati in počohati za ušesi tako, da se Lilman popolnoma sprosti in trdno zaspi.

 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia