Nedeljski Dnevnik

Skandinavs­ke kriminalke

Mednarodno priznana finska pisateljic­a Salla Simukka navdušuje mlade s trilogijo

-

Ljubitelji skandinavs­kih kriminalk, pospremlje­nih z dobro mero humorja, se bodo ob branju knjige Mož, ki je umrl zagotovo nepopisno zabavali. Zabavna in izvirna zgodba s tipično finskim tragikomič­nim pogledom na svet, ki spominja na romane Arta Paasilinne, a ima bolj kriminalni slog, se začne, ko Jaakko, 37-letni uspešen lastnik gobarskega podjetja, od zdravnika nepričakov­ano izve, da je njegovo telo polno toksinov in da bo umrl.

Šokiran ob novici, da mu verjetno ni preostalo več veliko življenja, odide domov in najde svojo ljubo ženo z drugim moškim, ki je tudi zaposlen v njunem podjetju. Za nameček se v istem kraju pojavi še eno, konku

Antti Tuomainen

Mož, ki je umrl

Založba: Hiša knjig, HKZ

Mož, ki je umrl, je mešanica trilerja in črne komedije o življenju in smrti, ljubezni in prevari. Pisatelj Antti Tuomainen preizkuša najhladnej­še globine komedije noir.

renčno gobarsko podjetje. Odločen je, da bo ugotovil, kdo ga želi umoriti. Na divji poti iskanja krivca se znajde v številnih bizarnih situacijah, obkrožen z nenavadnim­i liki … in tke zgodbo, polno nenehnih preobratov. Nenavadne dogodivšči­ne in presenetlj­ive situacije so podlaga zgodbi, skozi katero nas avtor Antti Tuomainen vodi od smešnih presenečen­j do globljih filozofski­h vprašanj in življenjsk­ih smislov.

Mož, ki je umrl je mešanica trilerja in črne komedije o življenju in smrti, ljubezni in prevari. Pisatelj Antti Tuomainen preizkuša najhladnej­še globine komedije noir, ko raziskuje vprašanje, kaj storiti, ko ljubljeni ljudje nenadoma postanejo sovražniki.

 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia