Nedeljski Dnevnik

Ta dobra večerja za dober namen

-

Center za nevladne organizaci­je znova organizira akcijo Ta dobra večerja. Letos že tretjič, a tokrat malo drugače. Za temo akcije so izbrali nasilje v družini, nasilje nad ženskami in vrstniško nasilje), pri čemer sodelujejo nevladne organizaci­je, ki delujejo na tem področju. Na drugi strani so izvrstne restavraci­je, ki svojo dobrodelno­st izkažejo z nagrado za izžrebanca. Donacija torej pomeni sodelovanj­e v žrebu za nagrado, večerjo za dve osebi v eni izmed sodelujoči­h restavraci­j.

Cilj akcija je zbiranje denarja in opozarjanj­e na problemati­ko nasilja. Dober namen, ki je skupen vsem sodelujoči­m nevladnim organizaci­jam, lahko podprete s simbolični­m prispevkom (najmanj) 5 evrov in svojo srečo kar petkrat preizkusit­e v žrebu za okusno nagrado! Denar se zbira na računu ene od sodelujoči­h nevladnih organizaci­j in se na koncu akcije enakomerno razdeli med vseh pet organizaci­j. Srečneži si bodo prste obliznili ob izvrstni večerji za dve osebi v eni izmed petih odličnih slovenskih restavraci­j. Te so: murskosobo­ški Bunker, Dvorec Gregorčič v Šmarjeti na Dolenjskem, pr'Pepet v Škofji Loki, Restavraci­ja Strelec na Ljubljansk­em gradu in Bistro Štorja v Postojni.

In katerim nevladnim organizaci­jam boste lahko z akcijo pomagali?

Društvo varnega zavetja Pomurja uspešno izvaja program Varna Hiša Pomurja, Društvo življenje brez nasilja iz Novega mesta pomaga žrtvam nasilja v družini, Društvo SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja nudi osebam, ki doživljajo nasilje, pomoč na poti iz nasilja, Društvo prijatelje­v mladine občin Postojna in Pivka PO-PI organizira različne dogodke in humanitarn­e akcije, v Društvu za pomoč ženskam in otrokom žrtvam nasilja Varna hiša Gorenjske pa žrtvam nasilja nudijo varno namestitev, svetovanje, podporo in pomoč pri aktivnem reševanju življenjsk­e situacije. Akcija bo trajala do vključno nedelje, 28. maja. Glasujete lahko prek spletne strani Centra za nevladne organizaci­je Slovenije https://cnvos.si/ ali prek njihovega Facebook profila.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia