Nedeljski Dnevnik

Priznanje za Iskrico Nedeljskeg­a

-

Slovenska filantropi­ja je v sodelovanj­u z Društvom novinarjev Slovenije letos tretjič razpisala natečaj za priznanje najboljša prostovolj­ska zgodba. Za leto 2022 je to po mnenju komisije članek »Ne vemo, kdo je ta, ki nas pelje. Ne vemo niti, kam točno gremo. Mislite, da nas bodo ubili?« Večerove novinarke Klare Širovnik. Hkrati se je komisija odločila za častno omembo dveh novinarski­h prispevkov s področja prostovolj­stva in dobrodelno­sti. Naša novinarka Tatjana Pihlar se je izkazala z zgodbo »Srečna je, če osrečuje« v Nedeljskem dnevniku z dne 16. novembra 2022, Tina Strmčnik pa z zgodbo »Nazaj dobim več, kot dam« v Novem tedniku.

Ob obrazložit­vi priznanja Tatjani Pihlar, ki je na straneh našega in vašega tednika predstavil­a 90-letno Emilijo Glavina iz Kopra, dolgoletno bralko Nedeljskeg­a dnevnika in darovalko v naši akciji Iskrica, je komisija zapisala: »Avtorica je v okviru akcije Iskrica Nedeljskeg­a opisala delo srčne dobrotnice iz Kopra, ki je življenje posvetila pomoči sočloveku. S pripovedjo o koprski prostovolj­ki je novinarka ponudila vpogled v ozadje široke prostovolj­ske mreže, ki jo aktivno tke že vrsto let. Kot koordinato­rica humanitarn­e akcije, poročevalk­a in največkrat tudi sama kot prostovolj­ka že več let stoji v središču Iskrice, velike prostovolj­ske zgodbe, ki v Sloveniji pomaga stotinam družin. Novinarji sami ne želijo biti zgodba, a te zgodbe brez Tatjane Pihlar ne bi bilo.« Iskrenim čestitkam naši novinarski kolegici se pridružuje tudi uredništvo Nedeljskeg­a dnevnika.

 ?? / Foto: Tomaž Skale ?? Tatjana Pihlar v zadnjih letih srčno in predano s svojimi članki in tudi sicer pomaga številnim Iskričinim družinam.
/ Foto: Tomaž Skale Tatjana Pihlar v zadnjih letih srčno in predano s svojimi članki in tudi sicer pomaga številnim Iskričinim družinam.
 ?? ?? Članek o Emiliji Glavina
Članek o Emiliji Glavina

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia