Nedeljski Dnevnik

Luka Cimprič

Volkswagen sharan

- Loparček je zavihtel Franci Kek

Najdlje je bil diplomiran­i igralec Luka Cimprič v službi kot vratar Urban v Studiu City, od leta 2004 do 2018. Poleg vlog v kar nekaj filmih in nanizankah je svoje umetniško poslanstvo udejanjal v tržaškem in koprskem gledališču.

Njegov prvi avto je bil ford ka, klical ga je Strela. Sledila je Misel znamke Alfa Romeo GT. Potem je prišla Krava znamke Ford Grand C max. Ko je Krava počepnila, je kupil rjavega sharana, ki ga je klical Šareni. Po 250.000 prevoženih kilometrov ga je zamenjala Vesoljska ladja, modri sharan s panoramsko streho, skozi katero se ponoči vidi vesolje.

Avto uporablja za prevoz družine in vožnje v gledališče. Največkrat na poti v teater posluša avdioposne­tke predstav ali vaj za memorizaci­jo teksta. Tako pozna tudi replike kolegov.

Z zavarovaln­ico ima nekoliko slabšo izkušnjo: »Peljal sem počitniško prikolico na servis in na poti v Ljubljano mi je počila pnevmatika na prikolici. V avtu sem imel dve leti starega sina in ko sem zagledal iskre v ogledalu, sem se ustavil. Sin se je zbudil in šla sva v jarek ob avtocesti ter odprla piškote. Srce mi je razbijalo, njemu pa sem kot v filmu Življenje je lepo razložil, da bodo prišle lučke in sirene ter bova videla ogromno reševalnih vozil.« Poklical je zavarovaln­ico, gospod na drugi strani pa je zahteval številko police. Cimprič mu je razložil, da je polica v avtu in se zaradi mimo švigajočih tovornjako­v raje ne napoti do nje. »Na koncu so me klicali iz zavarovaln­ice in mi povedali, da je moja težava, ker nimam police, in mi ne morejo pomagati. Pa še sin je bil razočaran, ker ni bilo nobenih lučk in siren.«

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia