Nedeljski Dnevnik

V breznu pokvarjeno­sti

-

Mi nismo več svobodni? Pri nas v naši lepi Sloveniji, za katero so se borili proti fašizmu in nacizmu ter leta 1991 za osamosvoji­tev od skupne domovine Juge (za enako se borijo ruski narodi v Ukrajini), ne smemo več pisati in javno govoriti o tem, kaj se resnično dogaja po svetu. Hvala gospodu Matjažu Hanžku, ki je lepo napisal, kakšna hinavščina prihaja iz ust naših politikov.

Nekateri pojejo in jočejo za določenimi posameznik­i in narodi, druge narode lahko izbrišejo in pobijejo do zadnjega. Tu mislim na Palestino in ljudstvo v Ukrajini, kjer se bojujejo Rusi in Ukrajinci (beri: Nato). Koliko otrok in civilistov je dovoljeno pobiti, da svet prizna, da je to res GENOCID? Pred dnevi je poljski minister povedal, da se proti Rusom v Ukrajini borijo natovci. Ali naši politiki in predsednic­a (ki smo jo izvolili mi vsi) poznajo zgodovino teh držav, vpetih v vojne? Če ne, naj zaposlijo ljudi, ki obvladajo zgodovino. Naj obiščejo tudi grobišča ruskih otrok, ubitih pred letom 2014 v Ukrajini, ter palestinsk­a grobišča in porušena mesta. Tam ni nihče nikogar okupiral, tam so od vedno živela ta ljudstva. Naj obiščejo tudi Jemen in druge države Afrike, ki jih v suženjskem odnosu držijo evropske bogate države. Zahod pošilja pomoč Palestince­m, potem jih Izraelci pobijajo do iztrebljen­ja.

Spomnimo se na največja žvižgača na svetu, Snowdna, ki se skriva nekje v tujini, in ustanovite­lja Wikileaksa Assangea, ki je že dolga leta zaprt v Angliji v nehumanih razmerah. Oba sta svetu razkrila neverjetne in za svet škodljive podatke o vojskah zahoda, o vohunjenju zahoda, tudi gospe Angeli Merkel, kar je sama priznala. Na svetu je okrog 195 držav, članic zveze Nato pa samo 32, a oni hočejo zasužnjiti ves svet. Pravijo, da oni samo varujejo države. Pred kom?

Celo pri nas v Sloveniji slišimo za ljudi, ki imajo mastne zaslužke pri tej zvezi. Ali smo Slovenci zdaj varnejši pred drugimi, sami ocenite. Sam menim, čuvaj se sam in Bog te bo varoval.

Lep pozdrav vsem ljudem dobre volje, vesolju in mir svetu.

Mira Božičnik,

Posavje

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia