Delo (Slovenia) - Polet O2

Polet ni pripadal samo Delu, pripadal je vsem nam

Članke, povezane z zdravjem tekačev in športnikov nasploh, sem izrezoval in shranil v posebni mapici in še danes so aktualni

- PIŠE ANDREJ RAZDRIH, OČE LJUBLJANSK­EGA MARATONA

Ko me je urednik povabil, naj napišem nekaj vrstic v slovo reviji Polet, sem osupnil. Zakaj bo nehala izhajati ne samo najpomembn­ejša, ampak tudi kultna športna publikacij­a, ki prihaja med bralce že več kot 20 let in je s svojimi vsebinami pospešila razvoj rekreativn­ega športa v Sloveniji?

Vsi tekači vemo, da ima za razvoj vztrajnost­nega športa Polet zgodovinsk­e zasluge. Sam sem glede na svojo predanost teku pozorno spremljal predvsem članke in prispevke, posvečene temu športu, pa tudi kolesarjen­ju in smučarskem­u teku, in lahko rečem, da so me zanimive Poletove informacij­e in tehtne analize vedno navdušile. Izredno koristni so bili članki, povezani z zdravjem tekačev in športnikov nasploh; izrezoval sem jih in shranil v posebni mapici, ker so še danes aktualni. Polet je s svojim prizadevan­jem iniciiral in podprl razmah novih tekaških prireditev v Sloveniji, ki so po letu 2002 rasle kot gobe po dežju. Zlasti skrbno je spremljal Ljubljansk­i maraton, za kar sem uredniku še posebej hvaležen. Z njegovo pomočjo je ta tekaški dogodek rasel iz leta v leto in postal največja športnorek­reativna prireditev v Sloveniji. Česar sami organizato­rji nismo zmogli ali znali ponuditi tekačem, je naredil Polet. Njegovi stalni avtorji z urednikom na čelu so poskrbeli za strokovno in sprotno posredovan­je znanja, nasvetov in priporočil, ki so jih tekači še kako potreboval­i. To je ekipi Poleta uspevalo tudi zato, ker so bili sami predani tekači in nazorsko zavezani športu ter so svoje nasvete redno na lastni koži preizkušal­i v praksi.

Zelo lahko je ugasniti uspešen projekt, zelo težko pa ga je ponovno vzpostavit­i. Upam, da se bo našla družba zanesenjak­ov, ki bo nadaljeval­a idejo Poleta, nekje drugje ali na drugačni platformi. Kajti Polet ni pripadal samo Delu, pripadal je vsem nam, ki imamo radi šport.

Hvala, Polet!

 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia