Slovenske Novice

Vihal nos

-

pod košem. Drugega športa pa redno ni treniral nikoli. »Med študijem na akademiji za glasbo v Ljubljani je šport postal obvezen del mojega vsakdana. Ker sem veliko časa sedel za klavirjem, na predavanji­h, sem potreboval protiutež. Najprej mi seveda telovadba ni toliko dišala, tudi fitnes mi ni bil tako zanimiv, a potem sem se kar navdušil. Danes si brez športa res ne predstavlj­am živeti, čeprav sem le rekreative­c,« pravi. Pred leti je po naključju poskusil plezati in mu je bilo všeč. Ne pleza sicer v gorah, ampak v vadbiščih, na za to namenjenih plezalnih stenah, vendar je navdušenje ostalo.

»Tudi plezati še kar hodim, kadar imam čas. Malce drugačna rekreacija, malo spremembe, da ni vedno isto, to mi je všeč,« pove.

Kljub situaciji, v kakršni smo še vedno, rekreacije ni opustil. »V letošnje leto sem vstopil precej ustvarjaln­o. Ker smo glasbeniki še vedno v nekem drugačnem položaju, sem se odločil posneti nekaj akustičnih, pristnih, živih izvedb mojih pesmi. Prvega januarja sem na svojem youtube kanalu objavil klavirsko živo izvedbo lanske poletne uspešnice Midva, ki je bila zelo dobro predvajana na radiih. No, pa tudi videospot ima že četrt milijona ogledov. Odzivi na novo verzijo so fantastičn­i. Samo jaz in moj klavir, tako kot tudi večina mojih pesmi v osnovi nastane. Brez dodatnih efektov, zvokov. Zelo pristno. Mislim, da so ljudje začutili iskrenost in tisto veselje, ki ga imam ob glasbi, vedno ko pojem in igram. Ker je pesem samo v dveh dneh poslušalo 25.000 ljudi, razmišljam, da bom v tej smeri še kaj posnel,« še pove mladi pevec.

ROMAN TURNŠEK

 ?? FOTO: TIBOR GOLOB ?? V leto 2021 je vstopil ustvarjaln­o.
FOTO: TIBOR GOLOB V leto 2021 je vstopil ustvarjaln­o.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia