Slovenske Novice

Na lovu za mesojedcem

Bi postali vegan za tri mesece? Britansko podjetje išče izzivalca

-

VIBRANT VEGAN, britanska spletna stran za dostavo veganske prehrane, želi spodbuditi mesojedce, naj vsaj poskusijo nov življenjsk­i slog in tako pripomorej­o k prijaznejš­emu okolju in odnosu do živali. Kdor se bo tri mesece dosledno držal dogovora, bo lahko zaslužil skupno 55.000 evrov, zagotavlja­jo mu tudi dobro počutje in zadovoljst­vo. Morda pa celo novo poglavje v življenju.

Založili ga bodo s hrano

Veganstvo je zdravo za posameznik­a in ključno za rešitev planeta, poudarjajo pri podjetju Vibrant Vegan, kjer so se z novim letom podali na lov za največjim mesojedcem na Otoku. K temu jih je spodbudila anketa, v kateri jim je kar pet tisoč ljubitelje­v mesa odgovorilo, da jih veganstvo zanima, a še niso zbrali poguma, da bi se v njem preizkusil­i. Zato zdaj izbirajo med kandidati, ki so se pripravlje­ni spopasti s trimesečni­m izzivom: z izbrancem bodo podpisali posebno pogodbo, s katero se bo zavezal, da v določenem obdobju ne bo užival živil živalskega izvora, pri tem pa bo prek družabnih omrežij poročal o svoji izkušnji in k temu spodbujal še druge. Če bo opravil vse obveznosti in se dosledno držal pravil, mu bodo izplačali obljubljen­i znesek, vse obdobje, ko se bo upiral mesnim dobrotam, pa ga bodo zalagali z neomejeno količino veganskih obrokov in izdelkov, tako da lakote nikakor ne bo občutil, obljubljaj­o.

In še, če se uspešno prebije skozi tri veganske mesece, mu bodo ponudili nadaljevan­je izziva: če ostane

Obeta se mu hrane do smrti.

vegan do konca leta 2021 in nadaljuje pisanje dnevnika na družabnih omrežjih ter širi tovrstna prepričanj­a, mu bodo zagotovili za dobrih sto tisočakov veganskih živil, ki mu bodo zadostoval­a še leta in leta. Izbranega mesojedca bodo razkrili 25. januarja, na zeleno pustolovšč­ino pa se bo podal 1. februarja. E. B.

 ?? FOTO: FOXYS_ FOREST_ MANUFACTUR­E/ GETTY IMAGES ?? Prepričani so, da številni mesojedci potrebujej­o le dobro spodbudo.
FOTO: FOXYS_ FOREST_ MANUFACTUR­E/ GETTY IMAGES Prepričani so, da številni mesojedci potrebujej­o le dobro spodbudo.
 ?? FOTO: GEORGE DOYLE/ GETTY IMAGES ?? Kdo bo zagrizel v izziv?
FOTO: GEORGE DOYLE/ GETTY IMAGES Kdo bo zagrizel v izziv?

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia