Slovenske Novice

Nosečo Niko umoril pred poroko

Pred letom dni je Roman Miklavčič pred družinskim podjetjem ustrelil Makić Omahnovo Motiv naj bi bila neuslišana ljubezen, po grozovitem dejanju je sodil tudi sebi

- TOMICA ŠULJIĆ tomica. suljic@ slovensken­ovice. si

GROSUPLJE, STIČNA • Natanko leto mineva od nesrečnega torkovega dopoldneva, ko se je pred podjetjem v grosupeljs­ki obrtni coni kruto prelila kri: 44-letni Ro

man Miklavčič iz Stične je s pištolo v roki ustrelil 27-letno Niko Makić Omahen pred njenim družinskim podjetjem Fama, katerega direktoric­a je bila: »Oškodovank­a, ki je bila noseča, je na kraju dejanja kljub zdravniški pomoči umrla, prav tako je umrl njen nerojeni otrok,« je Tomaž Tomaževic z ljubljansk­e policijske uprave obvestil javnost kmalu po dogodku ter nadaljeval, da se je osumljenec odpeljal z osebnim vozilom.

Strelca našli ustreljene­ga

Prizori pred širšim območjem podjetja Fama, ki so ga policisti zavarovali in preiskoval­i, so bili žalostni: ogromno objokanih obrazov zaposlenih in bližnjih so razkrivali šok in bolečino, ihtenje je preglasilo redke besede navzočih. »Ne zastopim, nismo nobenemu dolžni,« je v šoku dejal tudi oče pokojnice Fikret Makić, ki slovi kot garač in poštenjak.

Obe podjetji, v katerih je bila pokojnica direktoric­a, sta izkazovali dobiček. Kmalu zatem pa je policija našla še strelca Miklavčiča – v svojem vozilu, s katerim se ni odpeljal daleč od kraja zločina, je dvignil roko še nadse. »Poleg njega je bilo najdeno strelno orožje,« je potrdila policija. »Moja hči je bila angel, takega otroka ni na svetu,« je mama prehitro preminule Nike Makić Omahen povedala o pokojni. Takoj po dogodku smo od več krajanov izvedeli, da med storilcem in žrtvijo ni bilo razmerja, kar je eden zelo slikovito opisal: »On naj bi se zaljubil vanjo, ona je živela svoje življenje.« Mama pravi, da ni bilo povezave med nesrečno Niko in 17 let starejšim Miklavčiče­m: »Moj nedolžni otrok ni bil ničesar kriv.« Tudi od drugih sogovorcev ni bilo slišati niti namigovanj­a, da bi storilec in žrtev imela kakršen koli odnos, Miklavčiča so se v njegovih krajih spomnili kot samotarja; pojasnila za zločin pa v resnici ni imel nihče.

Izgubila hčer in vnučko

Nika Makić Omahen je bila v zvezi (in v sedmem mesecu nosečnosti, kot so zapisali svojci v osmrtnici) z drugim moškim, s katerim naj bi si v Stični urejala dom. Takoj po dogodku je zakrožila informacij­a, ki jo je za bosanske medije podal sorodnik Makićevih – da je bila Nika že poročena, kar pa se je izkazalo za netočno: »Poroka bi bila šele septembra, načrtovala sta jo,« je povedala mama. Namesto poroke in pozdrava novemu življenju je družina Makićevih (pa tudi družina bodočega Nikinega moža in očeta nerojenega otroka) morala vzeti slovo od umrlih. Niko so pet dni po prerani smrti na pokopališč­u v Ivančni Gorici pospremili na zadnjo pot, njena smrt pa je odmevala tako na Dolenjskem kot v bosanski Cazinski krajini, od koder je njen oče in kjer so bili prav tako pretreseni zaradi okrutnega zločina. »Kako mlado dekle,« »Bog nas varuj in obvaruj« ter »Žalostno« so se odzvali v domovini njenega očeta na kruto smrt dveh nedolžnih duš.

Nikinim staršem, njenim štirim sestram, bratu in partnerju so ostala le številna vprašanja in ugibanja, na katera žal ne bodo dobili vseh odgovorov: »Težko je govoriti o tem, to je preveč boleče. Leto dni je minilo, pa se mi zdi, kot da je bilo včeraj,« nam ob koncu opiše svoje doživljanj­e mama, ki je pred letom dni ob hčeri izgubila še nerojeno vnučko.

Policija je storilca našla ustreljene­ga v njegovem vozilu nedaleč od kraja zločina. Poleg njega je bilo strelno orožje.

Moja hči je bila angel, takega otroka ni na svetu.

 ??  ??
 ?? FOTO: FACEBOOK ?? Roman Miklavčič je dvignil roko nadse.
FOTO: FACEBOOK Roman Miklavčič je dvignil roko nadse.
 ?? FOTO: MARKO FEIST ?? Policija je preiskoval­a sledi pred podjetjem, kjer je Makić Omahnova delala.
FOTO: MARKO FEIST Policija je preiskoval­a sledi pred podjetjem, kjer je Makić Omahnova delala.
 ?? FOTO: INSTAGRAM ?? Za Niko in njeno nerojeno deklico so žalovali številni.
FOTO: INSTAGRAM Za Niko in njeno nerojeno deklico so žalovali številni.
 ?? FOTO: MARKO FEIST ?? Takoj po dogodku so prišli policisti, a je bilo prepozno.
FOTO: MARKO FEIST Takoj po dogodku so prišli policisti, a je bilo prepozno.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia