Slovenske Novice

Mamma Mia! vleče na grške otoke!

-

SKOPELOS • Čeprav naval na številne evropske turistične destinacij­e ni enak kot pred koronaepid­emijo, so nekateri kraji še vedno turistični magnet. To velja tudi za grški otok Skopelos, ki je bil prprizoriš­če snemanja slovitei filmske uspešnicei Mamma Mia!, v kateri so hollywoods­ki zvezdniki z Meryl Streep in Pierceom Brosnanom na čelu plesali ter reševali ljubezensk­e zaplete na glasbo švedske zimzelene skupine Abba. Tako turistične ladjice z daljnih in bližnjih otokov – predvsem sosednjega Skiatosa, kjer je najbližje letališče

– tudidi letos dovažajodo potnikpotn­ike z vsega sveta, ki se navdušujej­o nad plažami, na katerih so snemali prizore, ter nad cerkvico na vrhu visoke čeri, do katere se morajo turisti povzpeti po dobrih 250 stopnicah.

Sicer je najbližja pot do tega otoka letos za Slovenke in Slovence z beneškega ali dunajskega letališča, od koder se v dveh urah preselijo na obale Egejskega morja. Domačini sicer tarnajo, da obiskovalc­ev ni toliko kot pred epidemijo, kljub temu pa so nekatere restavraci­je in turistične zmogljivos­ti že junija polno zasedene. Ob prijaznih domačinih ter cenah,h, primerljiv­ihp s sloven- n skimi (ali ponekod celo ugodnejših), pa so na nekaterih otokih tudi kanček uplahnile bučne zabave za mlade, tako da so marsikje zadovoljni predvsem z družinskim­i turisti – in seveda takimi, ki pod vročim grškim soncem podoživlja­jo prizore iz hollywoods­kesk limonade. T. Š.

Cene so primerljiv­e s slovenskim­i ali celo ugodnejše.

 ?? FOTO: TOMICA ŠULJIĆ ?? Do slovite cerkvice je treba prehoditi okoli 250 stopnic.
FOTO: TOMICA ŠULJIĆ Do slovite cerkvice je treba prehoditi okoli 250 stopnic.
 ?? FOTO: TOMICA ŠULJIĆ ?? Idilične plaže na obalah Egejskega morja se počasi polnijo.
FOTO: TOMICA ŠULJIĆ Idilične plaže na obalah Egejskega morja se počasi polnijo.
 ?? FOTO: REUTERS ?? Otok Skopelos je popularizi­rala filmska različica muzikala.
FOTO: REUTERS Otok Skopelos je popularizi­rala filmska različica muzikala.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia