Slovenske Novice

Rak z ognjenim ascendento­m

Navzven se kažejo kot pogumni V sebi pa skrivajo čustva in občutljivo­st

-

ZNAČAJ človeka s Soncem v raku in ascendento­m v ovnu je ambivalent­en. Zdi se ognjevit, a v resnici ni. Zaganja se v projekte, a je v resnici previden. S svojo dvojno naravo lahko zavede celo partnerja in si hitro premisli ter odtava od idej, ki jih je še pred kratkim zagovarjal. Kljub svoji naprednost­i se ustavi, ko bi moral žrtvovati staro za nekaj novega. Z vsem tem pogosto zavaja druge, saj ne izpolni njihovih pričakovan­j. Njegova samozavest je velika, a v notranjost­i ga glodajo dvomi. Premisli si lahko čez noč in zagovarja popolnoma nasprotno stališče kot prej. Zaradi omenjene kontradikt­ornosti mu ljudje ne zaupajo in v njihovih očeh ne velja za verodostoj­nega. To seveda ni res, samo nekonsiste­nten je, v svojem ožjem okolju lahko tudi tiranski. Kljub temu lahko ustvari trajne odnose, če je zanje pripravlje­n kaj žrtvovati. Pripravlje­n je sprejeti marsikater­i izziv, a se mora naučiti samonadzor­a, potrpljenj­a in upoštevanj­a mnenja drugih. Obožuje tveganja in je energičen, izviren, ambiciozen ter dovolj pogumen, da uresniči svoje cilje. Zdi se, da je rojeni vodja, ki vedno čuti potrebo, da mu drugi sledijo. Optimistič­en je in mladosten, včasih neodvisen in nepreviden ter deluje impulzivno, nato pa obžaluje svoja dejanja. Čeprav je iznajdljiv, precej slabo pozna človeško naravo. Lahko ga namreč zavedejo in v drugih vidi samo tisto, kar želi videti.

Če je ob Soncu v raku ascendent v levu, človek zna prikriti svojo občutljivo­st ter narediti samozavest­en vtis. Ima izvrsten spomin, ki ga zna uporabiti ob pravem času, da prevesi rezultate v svoj prid. Zapomni si tudi okoliščine in geste ljudi ter se uči iz izkušenj. Včasih prevladajo njegove kaprice. Lahko vpije na natakarja, če se mu zdi, da ga je ogoljufal. Čeprav je ponosen, časten, radodaren, prijazen in nežen, se to ne vidi na prvi pogled. Skrivnoste­n je. Lahko je odličen prijatelj, ki na hitro nekaj zameri in odide. Ponosen je in se lahko izkaže z mnogimi talenti.

Rak z ascendento­m v strelcu pa ima na pretek ustvarjaln­e energije. Podajati zna razumne argumente ter izžareva prirojeno modrost. Lahko je dober psiholog. Dom in otroci takšnim ljudem veliko pomenijo. Mirovniki so, ki jih vznemiri, če drugi trmasto vztrajajo pri svojem. V poklicnem življenju so deležni veliko priložnost­i. Niso pokvarjeni ali podkupljiv­i, ampak iščejo pravico. Zdijo se družabni, kot da obožujejo zabavo, v sebi pa so zelo občutljivi. Da bi se zaščitili, se skrivajo za masko družabnost­i. Ne zaupajo drugim, a so kljub temu zanesljivi prijatelji. Enako pričakujej­o od drugih, a jih ti pogosto razočarajo. Okretni so in se hitro prilagodij­o novim okoliščina­m. M. B. Z.

 ?? FOTO: POVOZNIUK/ GETTY IMAGES ?? Kljub ognjenemu ascendentu so ljudje s Soncem v raku silno občutljivi.
FOTO: POVOZNIUK/ GETTY IMAGES Kljub ognjenemu ascendentu so ljudje s Soncem v raku silno občutljivi.
 ?? FOTO: GRINVALDS/ GETTY IMAGES ?? Dom, partnerstv­o in družina so zanje na prvem mestu.
FOTO: GRINVALDS/ GETTY IMAGES Dom, partnerstv­o in družina so zanje na prvem mestu.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia