Slovenske Novice

Vzela premožnega poslovneža

Liechtenst­einska princesa Maria-Anunciata je dahnila usodni da Na civilnem obredu je bilo malo svatov, več jih bo na cerkvenem

- B. K. P.

V ITALIJI sta si na civilnem obredu večno zvestobo obljubila liechtenst­einska princesa Maria-Anunciata in njen izbranec Emanuele Musini. Obred je bil zelo intimen z malo povabljenc­i, par pa jeseni načrtuje še cerkveno poroko, ta bo na Dunaju, ki naj bi bila bolj razkošna, če bodo ukrepi dovoljeval­i, bo tudi svatov več. Šestintrid­esetletna nevesta je žarela, skorajda ni fotografij­e, na kateri se ne bi smejala ali zaljubljen­o pogledoval­a k svojemu dragemu. Nosila je tradiciona­lno belo obleko z zanimivimi balonastim­i rokavi, dekolte pa so krasili volančki. Maria-Anunciata in poslovnež Musini sta par že nekaj let, prvič pa sta se v javnosti pojavila leta 2017, ko ga je povabila na uradni dogodek, ki ga je pripravila njena družina. Novopečena gospa je sicer članica kar dveh kraljevih družin – po mamini strani je vnukinja pokojnega luksemburš­kega velikega vojvode Jeana, njen oče Nikolaus pa je 15. v vrsti za liechtenst­einski prestol. A Maria-Anunciata se nikoli ni zanašala na družinsko bogastvo in plemiški naziv, raje si je sama ustvarila kariero in zaslužila svoj denar. Ker sta jo od nekdaj zanimali zgodovina in umetnost, je delala v več muzejih, v glavnem v Franciji, ter tako počasi, a vztrajno postajala ena najugledne­jših kuratork v tej deželi. Nekaj časa je bila zaposlena tudi pri pariški reviji za moderno umetnost, sodelovala je pri postavitvi obsežne retrospekt­ivne razstave o Pablu Picassu. Ko si je ustvarila ime, se je podjetna princesa odločila, da gre svojo pot, in zdaj že nekaj let dela na samostojni­h projektih, v glavnem v New Yorku in Parizu. Uspešno kariero je zgradil tudi njen izbranec, ustanovil je podjetje Pillo Health, s katerim želi ljudem približati umetno inteligenc­o ter pozitivne učinke, ki jih ta lahko ima na njihovo zdravje. Emanuele, po rodu Italijan, živi v Bostonu, kjer je tudi sedež njegovega podjetja, ki mu prinese približno tri milijone evrov dobička na leto. Kje bo par živel, ni znano, najverjetn­eje se bosta ustalila nekje med Bostonom in New Yorkom, saj ju na vzhodno obalo Združenih držav Amerike ne veže le delo, temveč tudi romantični spomini, saj sta tu začela svojo ljubezensk­o pot.

 ?? FOTO: INSTAGRAM ?? Civilna poroka je bila v Italiji, cerkvena bo na Dunaju.
FOTO: INSTAGRAM Civilna poroka je bila v Italiji, cerkvena bo na Dunaju.
 ?? FOTO: PASCAL LE SEGRETAIN/ GETTY IMAGES ?? Po mamini strani je vnukinja pokojnega luksemburš­kega velikega vojvode Jeana.
FOTO: PASCAL LE SEGRETAIN/ GETTY IMAGES Po mamini strani je vnukinja pokojnega luksemburš­kega velikega vojvode Jeana.
 ?? FOTO: PASCAL LE SEGRETAIN/ GETTY IMAGES ?? Njen oče princ Nikolaus je 15. v vrsti za liechtenst­einski prestol.
FOTO: PASCAL LE SEGRETAIN/ GETTY IMAGES Njen oče princ Nikolaus je 15. v vrsti za liechtenst­einski prestol.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia