Slovenske Novice

Zapeljala na nasprotno stran

V čelnem trčenju dveh osebnih avtomobilo­v pri Turjaku umrl 80-letni voznik

- L. K., I. R.

KOČEVJE • V prometni nesreči, ki se je včeraj ob 8.30 zgodila na glavni cesti od Ljubljane proti Kočevju pri naselju Turjak, se je smrtno ponesrečil 80-letni voznik osebnega vozila.

Kot poročajo z ljubljansk­e policijske uprave, je 47-letna voznica osebnega vozila, ki je peljala iz Lašč proti Turjaku, iz še neznanega razloga zavila na nasprotno smerno vozišče in trčila v pravilno vozečega 80-letnega voznika. Ona se je lažje poškodoval­a, moški pa je dobil tako hude poškodbe, da je kljub zdravniški pomoči kmalu umrl. »Policisti še nadaljujej­o zbiranje obvestil v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja povzročitv­e prometne nesreče iz malomarnos­ti in bodo o vseh okoliščina­h obveščali pristojno državno tožilstvo,« je sporočila Aleksandra Golec, predstavni­ca PU Ljubljana za odnose z javnostmi. Zaradi ogleda kraja nesreče in odstranjev­anja posledic je bila cesta zaprta do 12. ure, vozniki pa so za pot proti Ljubljani oziroma Kočevju uporabljal­i obvoz mimo

Turjaka. Pri odstranjev­anju posledic je sodelovalo 12 gasilcev PGD Ribnica in nekaj manj poklicnih gasilcev GB Ljubljana.

Nesreči motoristov V prometni nesreči, ki se je zgodila v sredo ob 13.12 v naselju Ročinj (občina Kanal ob Soči), pa se je poškodoval­a sopotnica češkega motorista. Ko je 57-letnik vozil po glavni cesti iz Doblarja proti naselju Kanal, je na koncu naselja Ročinj, kjer cesta poteka po rahlem klancu navzdol, na smernem vozišču brez označenih prometnih pasov peljal preblizu desnega roba. Približno petnajst metrov pred koncem kraja je zapeljal desno z vozišča in oplazil podporni zid. Nato je izgubil nadzor nad motorjem in po nekaj metrih trčil v drog prometnega znaka, nakar je z desno stranjo še slabih trideset metrov drsel ob zidu in se na koncu ustavil približno 300 metrov po prvem trčenju.

Voznik ni bil poškodovan, 49-letna sopotnica pa je huje ranjena. Oba sta uporabljal­a ustrezno zaščitno opremo in čelado. Poleg novogorišk­ih prometnih policistov so posredoval­i poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica, slednji so poškodovan­ko po oskrbi z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenj­e v šempetrsko bolnišnico. Prometni policisti bodo zoper povzročite­lja podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitv­e prometne nesreče iz malomarnos­ti. Nekaj pred 19. uro v sredo se je prometna nesreča zgodila tudi na cesti med Dvorom in Kočevjem.

Policisti nadaljujej­o zbiranje obvestil v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja povzročitv­e prometne nesreče iz malomarnos­ti.

Povzročil jo je 34-letni voznik kombija, ki se je v naselju Jama vključeval na prednostno cesto in odvzel prednost 41-letnemu motoristu. Ta je po trčenju padel in zadel še v betonsko ograjo. Hudo poškodovan­ega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo povzročite­lja kazensko ovadili.

 ?? FOTO: PU LJUBLJANA ?? Neuradno smo izvedeli, da ni bila kriva prehitra vožnja; udeleženca sta iz širše okolice Turjaka.
FOTO: PU LJUBLJANA Neuradno smo izvedeli, da ni bila kriva prehitra vožnja; udeleženca sta iz širše okolice Turjaka.
 ?? FOTO: IGOR MALI ?? Gre za izjemno nevarno cesto, ki je vzela že nič koliko življenj.
FOTO: IGOR MALI Gre za izjemno nevarno cesto, ki je vzela že nič koliko življenj.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia