Slovenske Novice

Ni dobro prehitro pa tudi ne prepočasi

Tovorno vozilo s priklopnik­om s počasno vožnjo oviralo promet 41-letnemu Litovcu zaradi kršitve cestnoprom­etnih predpisov izdali plačilni nalog

- I. R.

NOVO MESTO • Novomeško policijsko upravo je v sredo okoli 13.30 občan opozoril, da na cesti Novo mesto–Metlika na Gorjancih voznik tovornega vozila s priklopnik­om s počasno vožnjo ovira promet, za njim pa nastaja že daljša kolona vozil. Takoj so se odzvali, izsledili voznika in ga ustavili. Kot so sporočili, so 41-letnemu Litovcu zaradi kršitve cestnoprom­etnih predpisov izdali plačilni nalog. »Policisti PU Novo mesto pri nadzoru in kontroli prometa ugotavljaj­o tudi prepočasno vožnjo. Na cesti Novo mesto–Metlika so v zadnjem obdobju ustavili in opozorili več voznikov tovornih vozil, za katerimi se je zaradi počasne vožnje nabrala daljša kolona vozil. Opozarjali so jih tudi zaradi manjših nepravilno­sti pri prevozu tovora in ugotavljal­i druge kršitve cestnoprom­etnih predpisov,« pojasnjuje­jo na novomeški policijski upravi, kjer voznike tovornjako­v in drugih počasnih vozil pozivajo k odgovornem­u ravnanju. »Krajša ustavitev na primernem mestu vam ne bo vzela veliko časa, gotovo pa bo to pripomoglo k boljši pretočnost­i in varnosti v prometu.«

Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da voznik ne sme brez upravičene­ga razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. »Voznik, ki vozi na čelu kolone z nižjo hitrostjo od največje dovoljene hitrosti in od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, za katerim se nabere kolona vozil, se mora, če ga kolona ne more varno prehiteti, na prvem primernem kraju umakniti in pustiti kolono mimo,« še opozarjajo na policiji. Za omenjeno kršitev zakon določa globo v višini 120 evrov.

Za omenjeno kršitev zakon določa globo v višini 120 evrov.

 ?? FOTO: PU NOVO MESTO ?? Voznik ne sme brez upravičene­ga razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu.
FOTO: PU NOVO MESTO Voznik ne sme brez upravičene­ga razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia