Slovenske Novice

Britney še ni svobodna

Pevka je očeta obtožila zlorabe in obsedenega nadzora Jamie Spears z zahtevkom, da sodišče preišče obtožbe

-

PRED KOMAJ enim tednom je Britney Spears s svojo ganljivo izpovedjo sodišču, da je (sodno) določeno skrbništvo njenega očeta Jamieja Spearsa še najbolj podobno suženjstvu, v katerem počasi notranje umira že več kot desetletje, pretresla svet in polnila naslovnice. »Želim si, da se to konča. Svoje življenje želim nazaj,« se je prek videoklica roteče obrnila na sodnico, pred sodiščem pa so ji podporo izkazovali oboževalci in podporniki ter podobno pozivali, naj se Britney vendar osvobodi. A je sodnica Brenda Penny zvezdničin­o prošnjo vnovič zavrnila.

Zahteva preiskavo Pevkine osebne in poslovne zadeve že 13 let nadzoruje njen oče in tako bo tudi ostalo. Tako je zdaj odločilo losangeleš­ko sodišče, čeprav sodničina odločitev ni slonela na Britneyjin­i nedavni izpovedi, da jo je očeta strah, da jo sili v nastopanje, tudi ko ne želi, ter ji celo prepoveduj­e vnovično poroko in otroke. Odločitev je odgovor na zahtevek zvezdničin­ega odvetnika iz lanskega novembra, naj se Jamieja izloči iz skrbništva, to pa naj v celoti prevzame sklad Bessimer. Za upoštevanj­e pevkine izpovedi bo moral njen odvetnik vložiti nov zahtevek, za katerega se pričakuje, da bo prišel do sodnih mlinov že v prihodnjih dneh. To pa ne bo edini postopek z imenom Spears, ki ga bo sodišče mlelo. Ob Britneyjin­e obtožbe zlorabe in že skoraj suženjstva se je namreč obregnil njen oče in na sodišče vložil zahtevek, da se te težke obtožbe, ki jih seveda vse zanika, preišče. Jamie je sodišču že večkrat zatrdil, da vse, kar počne, počne v hčerino dobro. Zato naj bi ga njene obtožbe močno zabolele in želi, da se ga opere tudi v sodni dvorani. »Lahko se izkaže, da so resnične, v tem primeru bo sodišče moralo ukrepati. Če pa se izkažejo za neresnične, lahko skrbništvo ostane. Bilo bi nesprejeml­jivo, če se sodišče ali skrbniki ne bi odzvali na Britneyjin­o pričevanje,« so dejali Jamiejevi odvetniki, slednji pa je že uperil prst proti Jodi Montgomery, licenciran­i skrbnici, ki je pred dvema letoma začela sprejemati odločitve, povezane s pevkinim zdravjem. »Marsikaj ni bilo v skladu z mojimi željami in tem, za kar sem menil, da bi bilo za Britney najboljše,« je zatrdil in dodal, da je bil večkrat zaskrbljen nad upravljanj­em in oskrbo hčerke. T. P.

 ?? FOTO: MARIO ANZUONI REUTERS ?? K osvoboditv­i Britney pozivajo tudi njeni podporniki.
FOTO: MARIO ANZUONI REUTERS K osvoboditv­i Britney pozivajo tudi njeni podporniki.
 ?? FOTO: CHRIS FARINA CORBIS/ GETTY IMAGES ?? Jamie Spears od sodišča zahteva, da preišče obtožbe, ki jih je izrekla njegova hči.
FOTO: CHRIS FARINA CORBIS/ GETTY IMAGES Jamie Spears od sodišča zahteva, da preišče obtožbe, ki jih je izrekla njegova hči.
 ??  ?? Na sodišču je spet izgubila. FOTO: EDUARDO MUNOZ/ REUTERS
Na sodišču je spet izgubila. FOTO: EDUARDO MUNOZ/ REUTERS

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia