Slovenske Novice

Pozdrav poletju s kraško harmoniko

-

Po skoraj letu in pol, ko se člani sežanskega kulturnega društva Kraška harmonika niso srečevali v živo zaradi epidemije, so se na prvi pokoronv ski vaji na kmečkem turizmu Pri Francinovi­h Avberju zbrali člani harmonikar­skega orkestra, ki ga vodi Matic Štavar. Kot nam je povedala predsednic­a društva Danica Pavlič, se je zbralo vseh 20 članov orkestra, v društvu, ki prav letos V praznuje 35-letnico delovanja, so nanj ponosni. so tem času seveda niso držali križem rok, ampak in doma pridno vadili na diatonično harmoniko se udeleževal­i tečaja oziroma izobraževa­nja prek bilo videokonfe­renc. Čisto nekaj posebnega pa je srečanje v živo, ko so zaigrali priljublje­ne melodije in z glasbo pozdravili poletje. Obenem se je sestal upravni odbor in predlagal praznovanj­e obletnice delovanja društva v drugi polovici leta. O. K.

 ?? FOTO: OLGA KNEZ ?? Če bodo razmere dovoljeval­e, bodo s svojo prisotnost­jo počastili najrazličn­ejše prireditve v kraško-brkinskih občinah, so sklenili v društvu.
FOTO: OLGA KNEZ Če bodo razmere dovoljeval­e, bodo s svojo prisotnost­jo počastili najrazličn­ejše prireditve v kraško-brkinskih občinah, so sklenili v društvu.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia