Slovenske Novice

Gordon Ramsay lovil osle po Istri

Sloviti televizijs­ki chef je bil pri naših sosedih Pasel je koze in osle, lovil jegulje – in seveda kuhal

- ROVINJ • STAŠ IVANC

Pred dnevi so na televizijs­kem kanalu National Geographic premierno predvajali novo oddajo iz serije Uncharted. V njej sloviti britanski kuharski mojster in televizijs­ki voditelj

Gordon Ramsay

odkriva hrvaško Istro in njene kulinaričn­e dobrote. Gordon, ki slovi po svojem temperamen­tu in ostrem jeziku, v oddaji – snemali so jo lansko poletje – tako rekoč ne preklinja, lovi osle oziroma oslice, da bi jih pomolzel, pase koze in seveda tudi kuha, gre lovit jegulje z znanim hrvaškim chefom Davidom

Skokom iz konobe Batelina na koncu Istre, obišče puljsko restavraci­jo Vodnjanka, se sreča s kuharskim mojstrom Jeffreyjem Vellom iz rovinjske restavraci­je Cap Aureo, za konec pa se še kuharsko spopade s Skokom. In pri vsem tem se strašno zabava.

David Skoko je objavil tudi kratek video, v katerem si Ramsay, po rojstvu sicer Škot, lomi jezik s hrvaškimi izrazi, kot sta susnježica (sosnežica) in kukuruz (koruza), Ramsay pa je na svojem kanalu objavil še video, v katerem pripravi slastna umešana jajca z istrskimi tartufi.

Ramsay v seriji Uncharted raziskuje nove kraje in kulture, preizkuša in kuha nove jedi. Za tretjo sezono je poleg Hrvaške obiskal tudi Portugalsk­o, Mehiko, Portoriko, Islandijo in Finsko ter Michigan, Teksas, Maine in gorovje Smoky v ZDA.

 ?? FOTO: JUSTIN MANDEL/ NATIONAL GEOGRAPHIC ?? David Skoko in Gordon Ramsay sta se pomerila v kuharskem dvoboju.
FOTO: JUSTIN MANDEL/ NATIONAL GEOGRAPHIC David Skoko in Gordon Ramsay sta se pomerila v kuharskem dvoboju.
 ?? FOTO: YOUTUBE/ NATIONAL GEOGRAPHIC ?? Gordon je na youtubu objavil tudi svoj recept za umešana jajca z istrskimi tartufi.
FOTO: YOUTUBE/ NATIONAL GEOGRAPHIC Gordon je na youtubu objavil tudi svoj recept za umešana jajca z istrskimi tartufi.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia