Slovenske Novice

Neznane leteče predmete bo proučevala tudi Nasa

Projekta se je lotil novi vodja Bill Nelson O videnjih tudi Pentagon

- MILOŠ KRMELJ

NOVI VODJA Ameriške uprave za letalstvo in vesolje (Nasa) Bill Nelson se komaj en mesec po tem, ko je prevzel krmilo agencije, že pripravlja na proučevanj­e pojavov neznanih letečih predmetov. Nekdanji senator s Floride, ki je bil tudi astronavt, je dejal, da nikomur, niti ljudem pri vrhu Nase, ni jasno, kaj bi lahko bili hitri in nenavadni predmeti, ki so jih že večkrat opazili izkušeni ameriški vojaški piloti.

Sam sicer pravi, da ne verjame, da imajo ti pojavi kar koli z bitji z drugih planetov, ki bi obiskovali Zemljo. Če bi bilo kaj na tem, bi sam to zagotovo vedel, pravi, a po drugi strani meni, da je prezgodaj, da bi to možnost povsem izključili. »Ne vemo, ali gre za reči nezemeljsk­ega izvora, ne vemo, ali gre za sovražnika, ne vemo, ali gre za optične pojave. A smo za slednje skoraj prepričani, da ni to tisto, kar so videli piloti. V glavnem zaradi opisov pojavov. A moramo ugotoviti, za kaj gre, tega si vsi želimo,« je še dodal Bill Nelson. Tiskovna predstavni­ca Nase

Jackie McGuinness pravi, da Nelson ne bo ustanovil uradne komisije, ki bi preiskoval­a te pojave, ampak bo zgolj usmerjal raziskoval­ce, da se bodo začeli na ustrezen način ukvarjati s preiskovan­jem zadeve, saj na voljo ni veliko podatkov. Ob tem je dodala, da ne želijo, da bi bila preiskava ožigosana, saj je raziskovan­je neznanih letečih predmetov pogosto povezano z neutemelje­nimi teorijami zarote. »Gre za res zanimiv fenomen in jasno je, da se Američani močno zanimajo zanj. Če ga želijo strokovnja­ki raziskati, naj to počno,« še pravi McGuinness­ova.

Neznani leteči predmeti sicer že nekaj časa burijo domišljijo Američanov in ljudi po svetu. Zanimanje se je še povečalo leta 2017, ko je časnik New York Times pisal o več vojaških pilotih, ki so opazili skrivnostn­e predmete podolgovat­ih oblik, ki so z veliko hitrostjo švigali v njihovi bližini. Takrat je videnja, kot smo že pisali, preiskoval­a celo posebna tajna komisija Pentagona.

Ne vemo, ali gre za reči nezemeljsk­ega izvora, ne vemo, ali gre za sovražnika, ne vemo, ali gre za optične pojave.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Ne verjame, da nas obiskujejo prebivalci drugih planetov.
FOTO: GETTY IMAGES Ne verjame, da nas obiskujejo prebivalci drugih planetov.
 ?? FOTO: INSTAGRAM ?? Leteče predmete, ki so bili nenavadnih oblik in so se še bolj nenavadno premikali, je videlo veliko vojaških pilotov.
FOTO: INSTAGRAM Leteče predmete, ki so bili nenavadnih oblik in so se še bolj nenavadno premikali, je videlo veliko vojaških pilotov.
 ?? FOTO: BILL INGALL/ NASA ?? Bill Nelson je na čelo Nase prišel pred komaj dobrim mesecem.
FOTO: BILL INGALL/ NASA Bill Nelson je na čelo Nase prišel pred komaj dobrim mesecem.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia