Slovenske Novice

S prvo torto pri šestih zakoličila prihodnost

Hana Kotar jih šteje zgolj 19 in ustvarja sladice pod znamko Mama Paula Zelo sem vesela pohvale stranke, ko ta pove, da ji je moja torta tako lepo zaključila praznovanj­e rojstnega dne.

-

njenih dobrot. K sreči doslej v zvezi s tem ni imela večjih pripomb, kar seveda dokazuje, da je že zelo vešča svojega posla. Že pred odprtjem podjetja je opravila vrsto izobraževa­nj in tečajev. Znanja o slaščicah se je učila pri Gorazdu Potočniku (pred nekaj leti je na televiziji vodil oddajo Gorazdova slaščičarn­a) kot tudi pri mojstru francoskeg­a slaščičars­tva Naserju Gashiju in drugih slaščičarj­ih. Obiskovala je tečaje v tujini, denimo v Milanu. S pripravo sladic se je prvič srečala že v otroštvu. Spominja se, kako je pri šestih letih že čisto sama spekla torto. No, kar se tiče tort, je med njenimi strankami seveda najbolj priljublje­na čokoladna. Kar pa ne pomeni, da ni zanimanja za druge vrste. Sogovornic­a opaža, da je vse bolj priljublje­na čokoladno-sadna torta: »Poleti sadni okusi, ki so tudi bolj lahkotni kot čokoladni, prevladuje­jo.« Hana Kotar morda danes ne bi bila v slaščičars­kih vodah, če je v peko slaščic v mladosti ne bi potegnila njena stara mama Paula. Skupaj sta veliko kuhali, pripravlja­li potice in zavitke. V njen spomin (gospe že več kot tri leta žal ni več med nami) je Hana tudi ustvarila svojo slaščičars­ko zgodbo pod imenom Mama Paula. Vsak njen izdelek poleg maminega imena nosi tudi logotip z vtisnjeno mamino podobo in celo njenim originalni­m podpisom.

Pred mladenko je zagotovo še bogata prihodnost, saj ima ta pri ustvarjanj­u svojih dobrot ves čas pred očmi tiste, ki se z njimi sladkajo. Največ ji namreč pomeni, ko jih ti z navdušenje­m pojedo, ko pri njih ustvari iskrice v očeh. »Zelo sem vesela pohvale stranke, ko ta pove, da ji je torta, ki jo je kupila pri nas in je bila namenjena za praznovanj­e rojstnega dne, tako lepo zaključila njegovo praznovanj­e,« sklene sogovornic­a. ALEKSANDER BRUDAR

 ?? FOTO: MARKO FEIST ?? Hana Kotar sladkosned­e razveselju­je z izbranimi sladoledi.
FOTO: MARKO FEIST Hana Kotar sladkosned­e razveselju­je z izbranimi sladoledi.
 ?? FOTO: ŠPELA ANKELE ?? Pri svojem delu je zelo natančna.
FOTO: ŠPELA ANKELE Pri svojem delu je zelo natančna.
 ?? FOTO: OSEBNI ARHIV ?? Sladka ljubezen, posuta z gozdnimi sadeži in oreščki
FOTO: OSEBNI ARHIV Sladka ljubezen, posuta z gozdnimi sadeži in oreščki
 ?? FOTO: OSEBNI ARHIV ?? Kupce razvaja tudi z butičnim sladoledom.
FOTO: OSEBNI ARHIV Kupce razvaja tudi z butičnim sladoledom.
 ?? FOTO: ŠPELA ANKELE ?? Mama Paula je njena največja vzornica.
FOTO: ŠPELA ANKELE Mama Paula je njena največja vzornica.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia