Slovenske Novice

Nasilneži končali na hladnem

Izvajal psihično in fizično nasilje nad hčerko in jo poškodoval, da je končala v bolnišnici

-

ŠENTJERNEJ, KOPER • Policiste so obvestili, da v bolnišnici oskrbujejo žensko, žrtev nasilja v družini. Ugotovili so, da je 55-letnik, ki je bil pod vplivom alkohola, izvajal psihično in fizično nasilje nad hčerko in jo poškodoval.

Kot so sporočili z novomeške policijske uprave, so 55-letniku, ki naj bi bil že večkrat nasilen do žene in hčerke, odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo žrtev, so mu izrekli ukrep prepovedi približeva­nja in o tem obvestili pristojne institucij­e in preiskoval­nega sodnika, ki bo presodil o podaljšanj­u ukrepa. Zoper moškega bodo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Policiste so v noči na četrtek poklicali na pomoč tudi iz naselja v Šentjernej­u, kjer je 20-letnik žalil svojo partnerico in jo udaril. Sprl se je z dvema prebivalce­ma naselja, ju prav tako žalil in večkrat udaril. Ker se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog. Koprski policisti so posredoval­i na delovnem mestu oškodovank­e v Kopru, kjer ji je 40-letni bivši mož grozil in jo udaril. Grozil je tudi, da gre k njej domov, kjer bo ubil njuni hčerki. Policisti ga bodo ovadili za kaznivo dejanje nasilja v družini, zanemarjan­ja mladoletne osebe in surovega ravnanja, izrekli so mu tudi prepoved približeva­nja.

V Luciji pa je 52-letnik grozil svoji materi ter jo odrinil in lažje poškodoval. Ovadili ga bodo za kaznivo dejanje grožnje in povzročitv­e lahke telesne poškodbe.

I. R.

55 - letnik je bil že prej nasilen do žene in hčerke.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Policisti so ga vklenili in odpeljali. Fotografij­a je simbolična.
FOTO: GETTY IMAGES Policisti so ga vklenili in odpeljali. Fotografij­a je simbolična.
 ?? FOTO: BLAŽ SAMEC ?? Čaka ga kazenska ovadba oziroma prekrškovn­i postopek.
FOTO: BLAŽ SAMEC Čaka ga kazenska ovadba oziroma prekrškovn­i postopek.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia