Slovenske Novice

Streljal in mahal s sekiro za veje

Kriminalis­ti 42-letnika ovadili za poskus uboja

-

TOLMIN • Z novogorišk­e policijske uprave so včeraj sporočili, da so že v soboto obravnaval­i poskus uboja na Tolminskem.

Spor je izbruhnil potem, ko sta se moška (stara 37 in 36 let) vsak s svojim vozilom pripeljala na makadamsko parkirišče v širši okolici Tolmina in se napotila do 42-letnega moškega, ki je bil v osebnem avtomobilu v bližini. Skozi odprto okno avta je proti 37-letniku naperil strelno orožje in mu resno zagrozil. Medtem je 37-letnik stopil na levo stran njegovega vozila in prijel za cev strelnega orožja ter jo preusmeril stran od sebe, hkrati pa je pristopil še 36-letnik in tudi on prijel za orožje. Ko sta mu orožje poskušala iztrgati iz rok, je 42-letnik sprožil strela.

Po strelih jima je uspelo orožje iztrgati iz njegovih rok, nakar je 42-letnik izstopil iz vozila z vejnikom (sekiro za sekanje vej). Tega mu je 37-letnik izpulil iz rok in odvrgel stran, 42-letnika pa obvladal s fizično silo. Pri tem je bil 37-letnik lažje poškodovan z vejnikom po roki. Po nekaj minutah se je 42-letni osumljenec odpeljal. Policisti so mu odvzeli prostost in odredili pridržanje, na njegovem

V sporu sta bila uporabljen­a starejše vojaško strelno orožje in vejnik.

domačem naslovu in v avtu pa so opravili hišno preiskavo. V ponedeljek so ga s kazensko ovadbo zaradi utemeljene­ga suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja in nedovoljen­e proizvodnj­e orožja ali eksploziva in prometa z njim pripeljali k preiskoval­nemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici; ta je po zaslišanju zanj odredil hišni pripor. I. R.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Po strelih jima je uspelo orožje iztrgati iz osumljenče­vih rok. Fotografij­a je simbolična.
FOTO: GETTY IMAGES Po strelih jima je uspelo orožje iztrgati iz osumljenče­vih rok. Fotografij­a je simbolična.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia