Slovenske Novice

Razglasili županovo vino

-

V Centru Slovenskih goric pri Lenartu so pred za dnevi izbrali županovo vino lanskega letnika letošnje leto. Lenarški župan mag. Janez Kramberger je z izborom zadovoljen, saj so imeli strokovnja­ki zelo težko delo. Lanski vinski letnik je bil dober, vinogradni­ki iz osrednjih Slovenskih goric pa so vsi po vrsti pridelali vrhunsko ki vinsko kapljico. Štiriindva­jsetčlansk­a komisija, so jo sestavljal­i župan, občinski svetniki in vidni predstavni­ki lenarškega javnega življenja, je med petnajstim­i vini v najožji izbor kandidatov za županovo vino izbrala modro frankinjo Vina Donig in rumeni muškat Vina Kramberger. Ker pa sta na koncu ocenjevanj­a oba vzorca dobila Ta enako število točk, so morali uporabiti žreb. je odločil, da je županovo vino Občine Lenart postal rumeni muškat iz priznane vinske kleti Vina Kramberger iz Sp. Partinja. M. T.

 ?? FOTO: MLADINSKI SVET GROSUPLJE ?? Oblačila, ki so ostala organizato­rjem, so podarili Rdečemu križu, nekaj pa jih obdržali za prihodnje izmenjeval­nice.
FOTO: MLADINSKI SVET GROSUPLJE Oblačila, ki so ostala organizato­rjem, so podarili Rdečemu križu, nekaj pa jih obdržali za prihodnje izmenjeval­nice.
 ??  ?? cu
cu

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia