Slovenske Novice

Vohljanje za ljubicami, dru

Žena, partner, ločitev, otroci, Albanec so še nekatere besede, ki jih google predlaga kot dodatek, medtem ko iščete podatke o predsednik­ih parlamenta­rnih strank

-

LJUBLJANA • Če ste uporabnik spleta, potem vam tako imenovano guglanje verjetno ni tuje. Glagol je izpeljan iz imena enega najbolj priljublje­nih spletnih iskalnikov na svetu google, prek katerega uporabniki iščejo in verjetno tudi najdejo tisto, kar jih zanima. Iskalnik je celo tako pameten, da na podlagi vnosa v iskalno vrstico ponudi predloge, ki bi radovednež­a utegnili zanimati ali še bolj natančno opisujejo njegovo iskanje, da bi ga tako še hitreje pripeljali do želenega rezultata.

Mi smo čisto za zabavo preverili, kaj iskalnik predlaga, ko vanj vpišemo imena predsednik­ov parlamenta­rnih strank, torej še preden z miško kliknemo na tipko iskanje. Da ne bi google rezultatov ''kontaminir­al'' z našimi preteklimi iskanji, je avtor teh vrstic uporabil brskalnik, ki ga do zdaj na tem računalnik­u še ni uporabljal in v katerem s svojim google računom še ni bil prijavljen. Preden razkrijemo predlo

 ?? FOTO: ZASLONSKI POSNETEK/ GOOGLE. COM ?? Če strnemo, lahko za nedavno ponovno izvoljeneg­a predsednik­a SDS, sicer tudi predsednik­a aktualne vlade, Janeza Janšo rečemo, da javnost zanimajo predvsem njegove korenine in osebno življenje.
FOTO: ZASLONSKI POSNETEK/ GOOGLE. COM Če strnemo, lahko za nedavno ponovno izvoljeneg­a predsednik­a SDS, sicer tudi predsednik­a aktualne vlade, Janeza Janšo rečemo, da javnost zanimajo predvsem njegove korenine in osebno življenje.
 ??  ??
 ??  ?? Nekd pred pogo četu da jo
Nekd pred pogo četu da jo

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia